ŽUTA TRAKA

Prihvaćam kaznu što ne znači da se slažem

Utorak, 06. ožujka 2018. 20:42 Napisao/la  SC

Guardiola kažnjen zbog političkih poruka

Pep Guardiola
Pep Guardiola

 Pep Guardiola oprezno je prokomentirao proturječne reakcije u vezi žute vrpce koju nosi na reveru.

Menažder Manchester Cityja nikada nije skrivao da podržava samostalnost Katalonije, prijatelj je bivšega predjednika katalunjske vlade Carlesa Puigdemonta, koji se sklonio u Belgiju pred španjolskim progonom nakon što je optužen za izdaju..

Guardiola je rekao da žutu vrpcu nosi u znak podrške uhićenim katalonskim čelnicima, što je u neugodnu poziciju doveo engleski savez (FA).

Pod pritiskom španjolske diplomacije i središnjice u Londonu, izvršni direktor FA-a Martin Glenn je znak lakonski usporedio s ISIL-ovom zastavom.

Guardiola se oglušio na nekoliko upozorenja, rekao je da ćevrpcu skinuti samo ako mu klub naredi i onda je stigla kazna zbog toga što FA zabranjuje političke poruke.

- Razumijem i prihvaćam tu kaznu, ali to ne znači da se slažem. Martin Glenn se ispričao, ali moj prvi dojam kada sam to vidio je bio da on nije razumio razlog nošenja žute vrpce. Uputio je vrlo dalek komentar o stvarnosti, možda sada zna što to zapravo znači. Radi se o ljudima koji su u zatvoru iako ništa nisu skrivili. Koliko postoji kazni za koje se pokaže da nisu poštene, rekao je Guardiola.

Još uvijek nije poznato kako će i koliko Guardiola biti kažnjen.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.