WBA PREMIJERLIGAŠ

Bilić postao član elitnog društva

Srijeda, 22. srpnja 2020. 22:38 Napisao/la  SC

 Simon Sluga u zadnjem kolu osigurao ostanak

Proslava novih premijerligaša
Proslava novih premijerligaša

WBA je postao premijerligaš nakon što je u zadnjem kolu Championshipa odigrao neodlučeno (2:2) protiv QPR-a.

Nije slavlje počelo odmah nakon što je utakmica završila, trebalo je pričekati da završi utakmica Brentforda i Barnsleyja, koja se igrala do 98. minute.

Slaven Bilić zajedno s pomoćnicima Danilom Butorovićem i Deanom Računicom ostvario je veliki uspjeh zahvaljujući raspletu u zadnjem kolu koje je još jednom pokazalo koliko je liga bila izjednačena.

Ni jedna od tri momčadi koje su se u zadnjem kolu borile za drugo mjesto nije pobijedila!

Uoči zadnjega kola jedino je WBA-u pobjeda jamčila plasman na drugo mjesto!

Puno je bolje izgledao WBA prvih pola sata, gosti nisu izlazili iz zadnje trećine, kombinatorici momčadi Slavena Bilića nedostajao je jedino potez odluke u završnici.

U 34. minuti Manning je udarcem s 18 metara pogodio lijevi vratarev  kut i šokirao domaćine - 0:1.

Brzo se Bilićeva momčad oporavila od šoka, stalni pritisak se isplatio.

U 44. minuti Diagana se otvorio na lijevoj stranoj kaznenog prostora, Robinson je pravodobno odigrao, Diagana je iz zatvorene pozicije loptu poslao kroz noge vrataru - 1:1.

Na poluvremenima poredak je bio Leeds 93, WBA 83, Brentford 81, Fulham 80...

Nakon četiri minute u drugom poluvremenu WBA je postao sigurni premijeligaš, Diagana i Robinson zamijenili su uloge.

Diagana se tehničkom bravurom u mjestu oslobodio dvojice igrača, protutnjao lijevom stranom, idealno prizemno odigrao na drugu stranu gdje je Robinson podmetnuo nogu za 2:1.

Uslijedio je razdoblje nešto opuštenije igre domaćih igrača, Robinson u 55. minuti nije iskoristio zicer, kada je istrčao ispred vratara i promašio vrata.

Kazna je stigla u 61. minuti, praktično u prvoj kontri gostiju.

O'Shea je katastrofalno procijenio svoju poziciju i ispao iz igre, Ezeu se na desnoj strani otvorio slobodan prostor, dotrčao je napadač gostiju do ruba kaznenog prostora i efektno pogodio suprotni kut - 2:2.

U 72. minuti Krovinović nije iskoristio veliku priliku iako vrataru Lumleyju pripada dio zasluga zbog obrane plasiranog udarca s 12 metara.

Brentford je praktično istodobno izjednačio protiv Barnsleyja i stigao na pogodak do Premierlige!

Počelo je razdoblje snažnog pritiska WBA bez velike koristi, nervoza je trajala do 91. minute utakmice u Brentfordu, kada je Barnsley poveo 2:1.

Utakmice 36. kola: Brentford - Barnsley 1:2 (Da Silva 73/Styles 41, Oduor 90+1), WBA - QPR 2:2 (Diagana 44, Robinson 49/Manning 34, Eze 61), Wigan - Fulham 1:1 (Moore 32/Kebano 50), Leeds - Charlston 4:0  (White 14, Dallas 29, Roberts 52, Shackleton 66)

Poredak: Leeds 93, WBA 83, Brentford 81, Fulham 81,...

Simon Sluga uspio je u zadnjem kolu osigurati ostanak!

Bivši vratar Rijeke branio je za Luton u pobjedi protiv Blacburna (3:2), s ključna tri boda Luton je na kraju završio na 19. mjestu ili samo 3 boda više od Charltona, koji je nakon poraza od Leedsa završio u zoni ispadanja na 22. mjestu

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.