TV-komentatorka izbrisala svoj Twitter zbog huškačkog ponašanja Leedsa

Petak, 01. siječnja 2021. 16:10 Napisao/la  SC
TV-komentatorka izbrisala svoj Twitter zbog huškačkog ponašanja Leedsa

Slučaj Karen Carney preplavio je engleske medije nakon što je tv-komentatorka izbrisala svoj Twitter profil zbog provale seksističkih uvreda.

Carney nije bilo tko u engleskom nogometu, bivša nogometašica nastupila je čak 144 puta za englesku reprezentaciju, duže razdoblje radi kao stručni suradnik na televizijama.

Nije vijest da je netko u engleskom nogometu morao izbirati društveni profil zbog toga što je postao meta hejtera, vijest je da provalu prizemnih uvreda izazvao novi premijerligaš Leeds!

Naime, Carney je nakon uvjerljive pobjede (5:0) Leedsa protiv WBA kazala da su igrači Leedsa zapravo napredovali zbog COVID-a, jer im je predah prošle godine dobro došao da se odmore, pa ove sezone mogu igrati intezivniji nogomet.

Njezin komentar na svojoj stranici prenio je Leeds uz sarkatični komentar: Napredovali smo zbog COVID-a prošle sezone? Postali smo prvaci s 10 bodova razlike...

Budući da Leeds ima oko 660.000 pratitelja, krenula je bujica uvreda u rasponu od krajnje vulgarnih do seksističkih tipa "vrati se u kuhinju", "pusti mikrofon i hvataj se posuđa za pranje i pegle za glačanje", "muka mi je od ovakvih sranja ženskih stručnjaka"...

Ukratko, na meti kritika našao se Leeds zbog toga što je namjerno izazvao primitivne reakcije svojih navijača.

Leeds ne samo da nije izbrisao tweet nego je vlasnik kluba, Andrea Radrizzani, podržao takav postupak:

- Preuzimam odgovornost za tweet kluba! Smatram da taj komentar iskazuje nepoštovanje prema našem klubu, a posebno prema fantastičnom i napornom radu naših igrača i trenera koji su prema svim statistikama iskazali maksimum na travnjaku u posljednje dvije prvenstvene sezone, napisao je Radrizzani.

Treba istaknuti da Carney nije postala prva meta navijača Leedsa, slično su nedavno prošli bivši igrač Aston Ville Gabriel Agbonlahor i menadžer Sheffield Uniteda Chris Wilder.

Slučaj je dobio ovakvu medijsku dimenziju, jer je Carney postala prva žena koju su brutalno vređali zbog huškačkog ponašanja Leedsa.

Tablice omogućuje Sofascore