Premierliga: Samo 36,1 posto igrača su Englezi, od 20 trenera samo su četiri Engleza

Nedjelja, 10. listopada 2021. 15:52 Napisao/la  SC

Newcastle postao vlasništvo saudijskog princa kojega Amnesty International optužuje za ubojstvo turskog novinara

Premierliga: Samo 36,1 posto igrača su Englezi, od 20 trenera samo su četiri Engleza

Utjecaj stranaca u Ligama petice ogleda se u trima parametrima, broju stranih igrača, trenera i vlasnika klubova.

Kao što se moglo očekivati, stranci najveći utecaj imaju u najbogatijijoj i izvjesno najjačoj ligi na svijetu, engleskoj Premierligi.

Samo 36,1 posto igrača u Premierligi su Englezi, postotak domaćih igrača Serie A iznosi 39,3 posto, u Bundesligi iznosi 45,2 posto, Ligue 1 ima 47 posto, dok LaLiga ima čak 58,3 posto domaćih igrača.

Od 20 trenera samo su četiri Engleza, ni jedan od njih ne trenira momčadi iz tzv. velike šestorke.

Tottenham je jedini klub iz kruga velike šestorke u britanskom vlasništvu (Daniel Levy), Arsenal, Liverpool i Manchester United su u američkim rukama, Manchester City je u vlasništvu emiraćanske kraljevske obitelji, Chelsea je vlasništvo ruskog milijardera (Roman Abramovič).

Burnley je također američko vlasništvo, Aston Villa je 50 posto u američkom, 50 posto u egipatskom vlasništvu, a West Ham je u engleskom vlasništvu.

Everton je iransko vlasništvo, Southampton i Wolves su kineski, Leicester je tajlandski, Watford i Leeds su talijanski...

Otkada je Newcastle postao vlasništvo saudijskog princa kojega Amnesty International optužuje za ubojstvo turskog novinara, u Premierligi je jedino mjerilo vrijednosti postao novac.

 

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.