SUKOB TUCHEL - LUKAKU

Ovo je momčadski sport

Utorak, 18. siječnja 2022. 10:57 Napisao/la  SC

Svaki igrač je tu da služi momčadi, kaže Tuchel

Lukaku i Tuchel
Lukaku i Tuchel

Thomas Tuchel ponovo je govorio o posljedicama kontroverznog intervuja Romelua Lukakua, napadač Chelsea iskazao je nezadovoljstvo načinom igre Chelseaja.

Tuchel je jasno poručio da nikome neće prilagođavati igru:

- Mislim da činimo sve da mu pomognemo, mislim da je pogrešno fokusirati se na jednog igrača. Lukaku je ključni igrač, želimo da bude ključni igrač, ali za mene je to pogrešan pristup. Ovo što radimo, radimo za svakog igrača. Ovo je momčadski sport u kojemu deset igrača ne služe jednom igraču. To nije Chelsea, to nije nogomet. Svaki igrač je tu da služi momčadi, to je najviši princip koji se neće promijeniti, naglasio je Tuchel.

Lukaku je postigao samo 8 golova u 22 nastupa:

- Očekivali smo više od svih naših napadača, u prošloj utakmici (0:1) protiv Manchester Cityja odigrali smo dovoljno napadačkih akcija, stvorili smo više prilika nego Manchester City. Možda ne sto posto, ali Lukaku je dio naše napadačke komponente. Lukaku je ključni igrač, uvijek će biti pritiska, ali ne većeg pritiska od onoga koji on sam sebi nameće. Moramo pronaći balans između očekivanja i pritiska, moramo biti dovoljno opušteni da igramo najbolje što znamo! Nije riječ samo o pritisku i zahtjevima, već i o osjećaju opuštenosti na terenu, kazao je Tuchel.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.