Roman Abramovič frustira navijače Liverpoola, Chelsea dovodi Bena Chilwella

Petak, 05. lipnja 2020. 13:48 Napisao/la  SC
Roman Abramovič
Roman Abramovič

Vijest da je Timo Werner izvjesno postao novi igrač Chelseaja nije dobra za navijače Liverpoola.

Chelsea je jedan od rijetkih europskih klubova koji može platiti odštetu od 60 mil. eura, koliko bi za Wernera trebao dobiti RB Leipzig.

Liverpool je još uvijek aktualni europski prvak iako je ispao iz Lige prvaka i izvjesni engleski prvak iako sezona nije završila.

Međutim, Liverpool više nije dovoljno financijski moćan da bi na tržištu mogao igrati utakmice protiv klubova kao što su Chelsea, PSG, Manchester City, Manchester United...

Nije jedini, naprotiv!

Istoga dana kada je objavljeno da Werner postaje igrač Chelseja, Tottenham se zadužio u banci za nešto manje od 200 mil eura. Nije blo drugoga načina da londonski klub prevaziđe financijsku krizu zbog koronavirusa.

Liverpool je u sličnoj situaciji, izvršni direktor Peter Moore u travnju je upozorio na gubitke i pristao na 25 posto manju plaću.

Ukratko, Liverpool godišnje na plaće ukupno troši oko 350 mil. eura, prema bruto izdvajanjima za plaće jedan je od vodećih klubova na svijetu.

Klub je više potrošio da bi zadržao najbolje igrače nego da bi doveo pojačanja, najviše u Premierligi izdvaja za menadžerske provizije.

Budući da još uvijek nije prodao ni jednog igrača (Origi, Dejan Lovren, Xherdan Shaqiri, Loris Karius, Harry Wilson, Marko Grujić...) koji se nalaze na transfer listi, Liverpool nije ostvario nikakve prihode otkada je sezona prekinuta.

Sve bi to bilo prihvatljivo navijačima Liverpoola da Chelsea nedavno nije objavio gubitak od 115 mil. eura!

Unatoč tome, vlasnik Chelseaja Roman Abramovič nemilice troši.

Klub u vlasništvu ruskog milijardera objavio je da nakon Tima Wernera uskoro dovodi Bena Chilwella za čak 95 mil. eura, koliko Leicester City traži za lijevog braniča.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.