Rezultati nisu bili jedino mjerilo rada, Slaven Bilić otkaz bi dobio i da je pobijedio City!

Četvrtak, 17. prosinca 2020. 10:57 Napisao  I. V.

Otkaz se očito detaljno pripremio prije utakmice protiv Manchester Cityja, ali je piar služba WBA očigledno promašila tajming otkaza

Slaven Bilić
Slaven Bilić

Novi menadžer WBA Sam Allardyce dogovorio je bonus, u slučaju ostanka u Premierligi dobit će 2,2 mil. eura nagrade.

Time je klub jasno istaknuo u kakvoj je situaciji nakon što je Slaven Bilić dobio otkaz neposredno poslije utakmice protiv Manchester Cityja na Etihadu.

Otkaz se očito detaljno pripremio prije utakmice protiv Manchester Cityja, Sam Allardyce postao je menadžer istoga dana kada je Bilić dobio otkaz, ali je piar služba WBA očigledno promašila tajming otkaza.

Umjesto očekivanog poraza na Etihadu kojim bi se ublažile reakcije medija na otkaz, WBA je protiv Manchester Cityja odigrao 1:1.

Otkaz je izazvao negativne reakcije navijača, koji po društvenim mrežama propituju sportsku i poslovnu politiku vlasnika kluba, kineskog tajkuna Guochuana Laija.

WBA je ušao u Premierligu i na pojačanje potrošio manje od 40 mil. eura, novi premijerligaš doveo je Karlana Granta (16,5 mil. eura), Gradyja Dianganea (13,3 mil. eura) i Matheusa Pereiru (8,2 mil. eura).

Usporedbe radi, novi premijerligaš Leeds na petoricu novih igrača potrošio je oko 100 mil. eura!

Engleski mediji sada spekuliraju o sukobima Bilića sa sportskim direktorom kluba Lukeom Dowlingom.

Sukoba je moralo biti ako se razborito razgovaralo o objektivnim mogućnostima momčadi, ali se Bilić u javnim istupima ponašao lojalno prema poslodavcu, svjesno je prihvatio limitirani budžet i preuzeo odgovornost za rezultate koji su prema uvriježenom mišljenju jedino objektivno mjerilo rada svakoga trenera.

I onda se dogodio najveći apsurd.

Bilić je dobio otkaz nakon što je ostvario najvredniji rezultat u sezoni, odigravši 1:1 protiv deset puta skuplje momčadi (1,1 milijarde eura).

Rezultati očito nisu bili jedino mjerilo Bilićeva rada, hrvatski stručnjak otkaz bi dobio i da je pobijedio Manchester City!

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.