ENGLESKO PRVENSTVO

Van Gaal debitirao porazom na Old Traffordu

Subota, 16. kolovoza 2014. 15:48 Napisao/la  SC

Utakmica 1. kola: Manchester United - Swansea 1:2. Oslabljena momčad Manchester Uniteda nije pokazala ništa obećavajuće

Louis Van Gaal debitirao je domaćim porazom na klupi Manchester Uniteda. U 1. kolu nove sezone Swansea je pobijedio na Old Traffordu rezultatom 2:1. Potpuno zasluženo prema prikazanom budući da oslabljena momčad Manchester Uniteda nije znala,  ni mogla materijalizirati nešto veću premoć u posjedu lopte.

U prvom poluvremenu Swansea je bio puno bolja momčad koja je na odmor otišla s minimalnom prednošću. U 28. minuti Sigurdsson je pripremio otvorenu poziciju za udarac Kia sa 17 metara po kojemu je lopta odsjela u lijevom kutu vratara De Gee - 0:1

U drugi dio Van Gaal je krenuo s dvije izmjene, krenuo je Manchester United puno odlučnije i Swanse je podlegnuo pritissku. U 53. minuti Rooney je iskoristio poremećaj u obrani gostiju, ostao je sam na drugoj vratnici nakon ubačaja iz kuta i poluškaricama efektno zatresao mrežu - 1:1.

Nije Manchester nastavio u istom ritmu, Swansea je uspostavio kontrolu i iskoristio prvu i jednu priliku u drugom dijelu. U 72. minuti Sigurdsson je na kraju povezane akcije zakucao loptu u mrežu s pet metara - 1:2.

Pokušali su do kraja utakmice domaći igrači ostati neporaženi kroz stihijski pritisak, stvorili nekoliko obećavajućih situacija, ali daleko je to bilo od igre kakva se očekuje od Manchester Uniteda.

MANCHESTER UNITED: De Gea, Jones, Smalling, Blackett, Lingard (46 Januzaj), Fletcher, Ander Herrera (67 Fellaini), Young, Mata, Hernandez (46 Nani), Rooney


SWANSEA: Fabianski, Rangel, Amat, Williams, Taylor (53 Tiendalli), Ki, Shelvey, Routledge, Sigurdsson, Dyer (67 Montero), Bony (77 Gomis)


Utakmica 1. kola: Manchester United - Swansea 1:2 (Rooney 53/Ki 28, Sigurdsson 72)

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.