ENGLESKO PRVENSTVO

Slaven Bilić od 0:2 do pobjede u deset minuta

Subota, 05. ožujka 2016. 15:36 Napisao/la  SC

Utakmice 29. kola: Tottenham - Arsenal 2:2, Everton - West Ham 2:3, Watford - Leicester 0:1

Drugoplasirani Tottenham nije uspio u namjeri da se bodovno izjednači sa vodećim Leicesterom. U domaćem dvoboju Tottenham je podijelio bodove sa trećeplasiranim Arsenalom te zaostaje dva boda za Leicesterom. Imali su domaći priliku za pobjedu, uspjeli su stići i preokrenuti vodstvo Arsenala, no gosti su izjednačili sa igračem manje.

Od prve minute susreta Tottenham je kao domaćin vršio pritisak na mrežu Arsenala. Sjajan ubačaj u 5. minuti izveo je Lamela iz kornera, ali obrana gostiju uspjela je otkloniti opasnost. Tri minute kasnije isto je pokušao Eriksen, no i tada su Arsenalovi igrači bili na pravom mjestu te otklonili moguću opasnost.  Erik Lamela zaprijetio je Ospini u 26. minuti pucajući po sredini gola, Ospina je udarac zaustavi. U jeku pritiska domaćih, gosti su poveli šest minuta prije kraja prvog dijela. Bellerin je asistirao, a Aaron Ramsey zabio petom za vodstvo Arsenala. Bio je to prvi udarac u okvir gola gostiju.

U desetoj minuti nastavka Arsenal je ostao sa igračem manje nakon što je drugi žuti karton zaradio Coquelin. Domaći prijete preko Kanea u 58. minuti, ali gostujući vratar zaustavlja udarac. Izjednačenje stiže dvije minute kasnije u režiji Eriksena koji je ubacio iz kornera te strijelca Alderweirelda koji je zakucao loptu u donji desni kut. Za vodstvo domaćih trebalo je samo dvije minute. Alli je pronašao Kanea koji trese Arsenalovu mrežu sa ruba šesnaesterca. Kane je mogao vodstvo povisiti u 72. minuti no bio je zamalo neprecizan te je lopta otišla uz lijevu stativu. Gosti su izjednačili u 76. minuti kada je Sanchez izbio sam pred domaćeg vratara i pogodio lijevi kut. Sanchez je pokušao iz slobodnog udarca u 88. minuti, ipak vratar Lloris nije dozvolio iznenađenje.

TOTTENHAM: Lloris, Walker, Alderweireld, Wimmer, Rose (78 Davies), Dier, Dembele (82 Heung-Min), Lamela (67 Mason), Alli, Eriksen, Kane

ARSENAL: Ospina, Bellerin, Mertesacker, Gabriel, Gibbs, Coquelin, Elneny (75 Giroud), Ramsey, Ozil (90 Campbell), Sanchez, Welbeck (85 Flamini)

West Ham Slavena Bilića u 11 minuta je uspio prekoreti susret u gostima kod Evertona u svoju korist. Blićeva momčad u 56. minuti gubila je 2:0, a zatim je Antonio smanjio u 79. minuti. Sakho je tri minute kasnije donio izjednačenje, a trobod West Hamu osigurao je Payet u 90. minuti. Chelsea je remizirao sa Stokeom, dok je Manchester City sa četiri gola "isprašio" Aston Villu.

Vodeći Leicester nije imao težak posao na gostovanju kod Watforda. Strijelac pobjedničkog pogotka za prvu momčad lige bio je Mahrez u 56. minuti.

Utakmice 29. kola: Tottenham - Arsenal 2:2 (Alderweireld 60, Kane 62/ Ramsey 39, Sanchez 76), Chelsea - Stoke 1:1 (Traore 39/ Diouf 85), Manchester City - Aston Villa 4:0 (Toure 48, Aguero 50, 60, Sterling 66), Newcastle - Bournemouth 1:3 (Perez 81/Taylor 28 ag, King 70, Daniels 90), Sothampton - Sunderland 1:1 (Van Dijk 90/ Defoe 85), Swansea - Norwich 1:0 (Sigurdsson 61), Everton - West Ham 2:3 (Lukaku 13, Lennon 56/ Antonio 79, Sakho 82, Payet 90), Watford - Leicester 0:1 (Mahrez 56)

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.