Premierliga: Remijem Man Cityja i Arsenala Slavenu Biliću ostaje teoretska šansa za plasman u Ligu prvaka

Nedjelja, 08. svibnja 2016. 18:49 Napisao/la  SC

Rezultati 37. kola: Tottenham - Southampton 1:2, Liverpool - Watford 2:0, Manchester City - Arsenal 2:2.

Odigrani su posljednji susreti 37. kola engleskog nogometnog prvenstva. Uoči posljednjeg kola neke će momčadi kroz tjedan odigravati zaostale utakmice, a ove su nedjelje upisana tri rezultata.

Do domaćeg poraza stigao je Tottenham te si tako iskompromitirao šanse za osvajanje drugog mjesta na kraju sezone. Izabranici Mauricia Pochettna izgubili su od Southamptona rezultatom 2:1, a njihov kiks nije upsio do kraja iskoristiti Arsenal. Topnici su na Etihadu u derbiju kola odigrali 2:2 s Manchester Cityjem i primaknuli se Tottenhamu na dva boda zaostatka.

Sudionici polufinala ovogodišnje Lige prvaka morat će strahovati za svoje mjesto u tom natjecanju sljedeće sezone. Za četvrtu poziciju još uvijek se bore Manchester United i West Ham Slavena Bilića koji će međusobno igrati zaostali susret u utorak.

Slaven Bilić još uvijek može uhvatiti četvrtu poziciju, ali samo teoretski. Za takav pothvat mora pobijediti u posljednje dvije utakmice, dok oba kluba iz Manchestera moraju upisati poraze u posljednjem kolu.

Situaciju još dodatno može zakomplicirati Liverpool koji je ove nedjelje bez Dejana Lovrena u sastavu svladao Watford 2:0. Ukoliko osvoje Europsku ligu, nogometaši s Anfielda uzet će mjesto u Ligi prvaka, što će značiti da će šestoplasirana momčad engleskog prvenstva ostati bez Europe.

Drugim riječima, Slaven Bilić još može u Ligu prvaka, a može i ostati bez natjecanja u Europi sljedeće sezone.

Premierliga - 37. kolo, rezultati: Tottenham - Southampton 1:2 (Son 16/Davis 31, 72), Liverpool - Watford 2:0 (Allen 35, Firmino 76), Manchester City - Arsenal 2:2 (Aguero 8, de Bruyne 51/Giroud 10, Sanchez 68)

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.