ENGLESKO PRVENSTVO

Novi poraz Chelseaja, Kloppova prva pobjeda

Subota, 31. listopada 2015. 15:49 Napisao/la  SC

Susret 11. kola: Chelsea - Liverpool 1:3

Liverpool je u derbiju 11. kola engleske Premier lige slavio (3:1) na gostovanju kod Chelseaja, čime je Jürgen Klopp upisao prvu prvenstvenu pobjedu na klupi nove momčadi. Jose Mourinho (ne)očekivano se našao u novim problemima, Chelsea je u prvih 11 utakmica skupio tek jednaki broj bodova.

Junak utakmice bio je dvostruki strijelac Coutinho koji je mrežu Asmira Begovića tresao u 45. i 74. minuti. Prvi puta nakon sjajnog udarca lijevom nogom sa 18 metara, drugi put uz pomoć Johna Terryja kojeg je pogodila lopta, promijenila smjer i završila iza leđa Begovića. Završni udarac Chelseaju (moguće i Joseu Mourinhu) zadao je Benteke lijepim pogotkom u 83. minuti.

Jürgen Klopp tako je konačno osvojio tri boda u Premier ligi, stigavši sa svojim Liverpoolom do važne pobjede na vrlo neugodnom gostovanju. A bila je to tek druga gostujuća pobjeda redsa u posljednjih 10 dvoboja. Dejan Lovren u igru je ušao umjesto Adama Lallane kao taktička zamjena u sudačkoj nadoknadi.

Chelsea je poveo već na samom startu utakmice, iz prve prave prigode. Azpilicueta je probio lijevi bok, ubacio prema sredini, gdje je na loptu natrčao Ramires, pa ju sa 12 metara glavom sproveo u mrežu. Igrala se tek 3. minuta. Domaća momčad odmah se nametnula na Stamford Bridgeu, imala još dva opasna ubačaja u ranoj fazi utakmice. Liverpool je prvi put zaprijetio tek u 15. minuti, prizemnim, ali ipak neopasnim udarcem braniča Clynea.

Novu zanimljiviju akciju redsi su odigrali u 19. minuti, no udarac Lallane lakoćom je obranio sigurni Begović. Nogometaši Liverpoola tražili su najstrožu kaznu u 35. minuti. Clyne je ubacio s desne strane, Terry igrao rukom, ali se sudac Clattenburg nije oglasio. No, Liverpool je u finišu prvog dijela stigao do izjednačenja. Coutinho je primio loptu na 20 metara od suparničkih vrata, lažnjakom se riješio Ramiresa, pa lijevom nogom neobranjivo pogodio gornji desni kut Begovićevoga gola.

Nastavak su bolje, s nekoliko kvalitetnih akcija, otvorili gosti. Ipak, prema Begoviću su u tom periodu uputili samo jedan udarac, Milner je sa 20 metara tukao visoko iznad gola. Chelsea je bio opasan preko mladog Brazilca Kenedyja koji je u 60. minuti pobjegao Clyneu, ali onda šutirao slabo i neprecizno. Utakmica se dodatno zaoštrila u drugom dijelu, sudac Clattenburg mogao je u svlačionicu prijevremeno poslati Diega Costu (udaranje Škrtela) i Lucasa Leivu kojem je pak oprostio drugi žuti karton.

Za potez utakmice pobrinuli su se Oscar i Mignolet u 72. minuti. Brazilski veznjak sjajnim je udarcem sa više od 40 metara pokušao prebaciti gostujućeg vratara koji je ipak odličnom paradom spriječio novi pogodak. Veliki pljesak prepunog Stamford Bridge u tim su trenucima zaradili i Oscar i Mignolet.

A onda je Liverpool u 75. minuti stigao do novog pogotka. Benteke je dobio zračni duel na desnoj strani, Lallana propustio loptu koja je stigla do Coutinha. Omaleni brazilski virtuoz prvo je lažnjakom prevario Cahilla, a onda prevario Begovića. Lopta je na putu prema mreži pogodila Terryja, promijenila smjer, tako završila u domaćoj mreži. Već u sljedećem napadu pobjedu Liverpoola mogao je potvrdili Moreno, ali je Begović obranio njegov udarac.

No, pobjedu gostiju potvrdio je Christian Benteke u 83. minuti. Stasiti napadač mirno je prihvatio loptu u kaznenom prostoru domaćina, okrenuo nemoćne Cahilla i Terryja, te snažnim udarem iznenadio Begovića. Gosti su mirno utakmicu priveli kraju, u samoj završnici svoju je dnevnicu zaradio i Dejan Lovren koji je ušao u sudačkoj nadoknadi.

Chelsea - Liverpool 1:3 (Ramires 4/Coutinho 45+3, 74, Benteke 83)

CHELSEA: Begović - Zouma, Cahill. Terry, Azpilicueta (76 Falcao) - Ramires, Mikel (70 Fabregas) - Willian, Oscar, Hazard (59 Kenedy) - Costa

LIVERPOOL: Mignolet - Clyne, Skrtel, Sakho, Moreno - Milner (64 Benteke), Lucas, Can - Lallana (90 Lovren), Coutinho, Firmino (76 Ibe)

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.