Premierliga: Manchester United s dva pogotka debitanta Rashforda svladao Arsenal u derbiju

Nedjelja, 28. veljače 2016. 16:59 Napisao/la  SC

Rezultati 27. kola: Manchester United - Arsenal 3:2, Tottenham - Swansea 2:1.

Nogometaši Manchester Uniteda pobijedili su Arsenal rezultatom 3:2 u derbiju kola engleskog nogometnog prvenstva.

U sedmoj minuti Özil je sjajno proigrao Monreala, koji je izbio sam pred De Geu, namjestio se, ali Manchesterov je golman sjajno obranio. Da bi Rushford promiješao obranu topnika na lijevoj strani u 13. minuti, zaustavljen je prekršajem, i premda su crveni tražili jedanaesterac, sudac je dobro procijenio da je faul bio taman ispred linije, te dosudio slobodan udarac.

U 28. minuti United je poveo preko debitanta u Premierligi Marcusa Rushforda. Rushford je matirao Čecha hladno pospremivši loptu u mrežu nakon ubačaja zdesna! Tri minute kasnije Rashford je ponovo zabio. Lingard je ubacio zdesna, a strijelac skočio između Koscielnog i Gabriela i glavom matirao Čecha.

Bivši napadač Uniteda Danny Welbeck smanjio je nakon ubačaja iz prekida u 40. minuti na 2:1 na asistenciju Özila.

U 65. minuti Herrera je zabio za 3:1, uz puno sreće jer lopta je pogodila igrača Arsenala Koscielnog u rame i prevarila Čecha. No, Arsenal se odmah vratio. De Gea je skinuo udarac Welbecka, ali je Özil odbijanac ubacio u mrežu za 3:2 u 69. minuti.

Tottenham je u drugom susretu dana svladao Swansea s 2:1. Swansea je imao veliku priliku na samom otvaranju utakmice, ali je Lloris fenomenalno obranio udarac Sigurdssona. No, pogodio je Paloschi u 19. minuti, te je Swansea poveo. Chadli je u 70. minuti izjednačio na 1:1, a Rose u 77. zabio za 2:1 vodstvo Spursa. kasnije i konačan rezultat utakmice.

Premierliga - 27. kolo

Manchester United - Arsenal 3:2 (Rashford 29, 32, Herrera 65/Welbeck 40, Ozil 69)

MAN UTD: de Gea - Varela, Carrick, Blind, Rojo (56 Fosu-Mensah) - Herrera (90 Weir), Schneiderlin - Lingard, Mata, Depay - Rashford (80 Januzaj)

ARSENAL: Cech - Bellerin, Gabriel, Koscielny, Monreal - Ramsey, Coquelin (70 Elneny) - Welbeck (83 Iwobi), Ozil, Sanchez - Walcott (63 Giroud)

Tottenham - Swansea 2:1 (Chadli 70, Rose 77/Paloschi 19)

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.