Premierliga: Slaven Bilić poražen, Liverpool prosuo bodove u završnici, Lovren izašao zbog ozljede

Subota, 06. veljače 2016. 18:08 Napisao/la  SC

Rezultati 25. kola: Liverpool - Sunderland 2:2, Aston Villa - Norwich 2:0, Newcastle - WBA 1:0, Stoke - Everton 0:3, Swansea - Crystal Palace 1:1, Tottenham - Watford 1:0

Slaven Bilić doživio je poraz! Southampton je pogotkom Yoshide već u 9. minuti osigurao bodove kojim je postao izravni konkurent Bilićevoj momčadi za europske plasmane. 

Nogometaši Liverpoola ponovno su razočarali na svom Anfieldu gdje su protiv pretposljednje momčadi prvenstva, Sunderlanda, odigrali samo 2:2 za svoj osmi ovosezonski remi.

Liverpool je dan uoči susreta bio na sedam ozlijeđenih igrača. Coutinho, Sturidge, Origi, Ings, Gomez, Rossiter i Škrtel nisu konkurirali za sastav, a onda se i na dan susreta 'ozlijedio i Jürgen Klopp koji je dobio upalu slijepog crijeva. Međutim, ni tu nije bio kraj nevolja za 'redse' jer se Dejan Lovren ozlijedio već u 12. minuti susreta na Anfieldu. Nakon jednog duela s Defoeom, hrvatski je reprezentativac kimao glavom i iako nije šepao ipak izašao s terena. Umjesto njega ušao je Kolo Toure.

U 20. minuti Alberto Moreno je krasno primio loptu u šesnaestercu i pucao po golu. Lopta je išla u donji desni kut, ali se golman gostiju bacio i obranio. Firmino je u 44. pokupio loptu na rubu šestnaesterca i pucao, no otišlo je to za dlaku iznad prečke.

A onda u sudačkoj nadoknadi prvog poluvremena novi šok za Liverpool. Željko Buvač, Peter Krawietz, Pepijn Lijnders i John Achterberb, koji vode utakmicu umjesto odsutnog Kloppa morali su napraviti još jednu zamjenu jer se ozlijedio i Joe Allen. Umjesto njega ušao je Jordon Ibe.

U 59. minuti Firmino je nakon krasnog ubačaja Jamesa Milnera s lijeve strane, zabio glavom s ruba peterca za 1:0 Liverpola.

Domaćin je u nastavku susreta povisio rezultat. Lallana je u 70. minuti zabio nakon što mu je asistirao Firmino, koji je u zadnjih pet utakmica zabio pet golova uz dvije asistencije.

U 77. minuti domaći su navijači učinili ono što su i najavljivali, a to je odlazak s tribina u sklopu protesta zbog prevelike cijene ulaznica. Kop je namjerno izabrao 77. minutu jer su ulaznice poskupljele na 77 funti, što je nešto manje od 800 kuna. Spomenimo i kako je najjeftinija sezonska utakmica samo za utakmice Premiershipa 710 funti, što je nešto malo manje od 8000 kuna, a utakmice europskih natjecanja, pogotovo Lige prvaka idu i na puno veću cijenu.

Johnson je u 82. minuti uspio smanjiti rezultat i napraviti pritisak na domaćina, a 'crne mačke' su hrabrom igrom na kraju došli i do remija. Jermain Defoe je u 89. minuti pogodio za 2:2 nakon što je odlično primio loptu leđima okrenut golu, a onda izdržao pritisak Sakha i iz okreta zabio u mrežu.

Premierliga - 25. kolo, rezultati: Liverpool - Sunderland 2:2 (Firmino 59, Lallana 70/Johnson 82, Defoe 89), Aston Villa - Norwich 2:0 (Lescott 45, Agbonlahor 51), Newcastle - WBA 1:0 (Mitrović 32), Stoke - Everton 0:3 (Lukaku 11-11m, Coleman 28, Lennon 42), Swansea - Crystal Palace 1:1 (Sigurdsson 13/Dann 47), Tottenham - Watford 1:0 (Trippier 64), Southampton - West Ham 1:0 (Yoshida 9)

 

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.