ENGLESKO PRVENSTVO

Liverpool preokrenuo, WBA nadigrao ManU

Nedjelja, 06. ožujka 2016. 16:20 Napisao/la  SC

Utakmice 29. kola: Crystal Palace - Liverpool 1:2, WBA - Manchester United 1:0

Nogometaši Manchester Uniteda poraženi su u gostima kod WBA minimalnim rezultatom. Manchester United nakon 26 minuta igre ostao je sa igračem manje kada je zbog drugog žutog kartona isključen Mata. Nije to bilo prvo poluvrijeme koje će se pamtiti. Za ubilježit je tek pokušaj Berahina sa ruba kaznenog prostora koji je De Gea zaustavio. WBA u vodstvo dolazi u 66. minuti. Pocognoli je ubacio u kazneni prostor, a Rondon pogodio donji desni kut. Prvi je to poraz crvenih vragova na stadionu Hawthorns nakon 1984. godine.

Liverpool je u susretu 29. kola engleskog nogometnog prvenstva na gostovanju kod Crystal Palacea slavio s 2:1. Nije gostima smetao crveni karton Jamesa Milnera sredinom drugog dijela, preokrenuli su rezultat i upisali dvanaestu ovosezonsku pobjedu.

Domaćin je bolje otvorio, u 7. minuti Adebayor je poslao u jednoj kontri loptu za Bolasieja, ali prije njega do lopte je ipak stigao Mignolet. U 11. minuti Adebayor je glavom sa četiri, pet metara zatresao okrvir gola Liverpoola.

Palace je poveo u 48. minuti kada obrana redsa nakon kornera nije očistila opasnost, Ledley je natrčao na loptu na 16 metara i pospremio ju u kut za 1:0.

Iako su ostali s igračem manje u 63. minuti zbog drugog žutog Milnera, gosti su do izjednačenja stigli u 72. minuti i to nakon velike greške domaćeg vratara koji je loptu loše ispucao samo do Firmina koji poklon koristi i pogađa za 1:1.

U 88. minuti sjajno je pucao Moreno s 25 metara, međutim zaustavlja ga vratnica, no u petoj minuti sudačke nadoknade Benteke je izborio jedanaesterac, sam je preuzeo odgovornost i pogodio za 2:1. Dejan Lovren odigrao je cijelu utakmicu za sastav Liverpoola.

CRYSTAL PALACE: McCarthy - Ward, Dann, Delaney, Souare - Jedinak, Ledley (82 Sako) - Zaha, Cabaye (70 Mutch), Bolasie - Adebayor (82 Gayle)

LIVERPOOL: Mignolet - Flanagan (61 Coutinho), Lovren, Sakho, Moreno - Milner, Henderson, Can, Lallana - Firmino (88 Kolo Toure), Origi (80 Benteke)

Utakmice 29. kola: Crystal Palace - Liverpool 1:2 (Ledley 48/Firmino 72, Benteke 90+6-11m), WBA - Manchester United 1:0 (Rondon 66)

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.