Premierliga: Leicester u nastavku slomio Sunderland, Tottenham pobijedio United nakon 15 godina

Nedjelja, 10. travnja 2016. 16:24 Napisao/la  SC

Utakmica 33. kola: Sunderland - Leicester 0:2, Liverpool - Stoke 4:1, Tottenham - Manchester United 3:0

Nogometaši vodećeg Leicestera teže od očekivanog ostvarili su pobjedu u gostima kod Sunderlanda. Leicesteru je trebalo čak 66. minuta da slomi čvrst otpor domaćih.

Prvo poluvrijeme bilo je vrlo živo, obje momčadi stvorile su nekoliko poluprilika, ali najopasniju šansu su ipak imali domaći u završnici prvog poluvremena kada Schmeichel sjajno reagira i zaustavlja pokušaj Borinia.

Borini ponovno prijeti u 52. minuti kada prihvaća jednu odbijenu loptu, snažno puca zamalo preko gola. U 66. minuti Leicester dolazi u vodtsvo zahvaljujući snalažljivom Vardyu. Asistent je bio Drinkwater, a Vardy je zabio u donji desni kut. U 82. minuti Rodwell je iz blizine prebacio gol, a dvije minute kasnije Ulloa je skoro povećao vodstvo Leicestera, no loše je pucao iz blizine te je Mannone obranio.

Vardy je u sudačkoj nadoknadi ponovno stavio na muke vratara Mannonea, ali domaći je vratar ipak izašao kao pobjednik ovog dvoboja. Mannone se proslavio i nešto kasnije kada je skinuo udarac Amarteya. U petoj minuti sudačke nadoknade Mannone nije mogao ništa kada je Vardy nakon solo akcije sam izbio pred gol i zatresao mrežu za konačnih 0:2.

SUNDERLAND: Mannone, Yedlin, Kone, Kaboul, Van Aanholt, Kirchhoff, Borini (76 Lens), Cattermole, M'Vila (68 Rodwell), Khazri (68 N'Doye), Defoe

LEICESTER: Schemeichel, Simpson, Morgan, Huth, Fuchs, Mahrez (81 Gray), Drinkwater, Kante, Albrighton (84 Amartey), Okazaki (62 Ulloa), Vardy

Liverpool je uvjerljivo slavio na domaćem terenu protiv Stokea, dok je Tottenham nadigrao Manchester United sa čak 3:0. Novom pobjedom Tottenham je pet kola prije kraja smanjio zaostatak za Leicesterom na sedam bodova. Sva tri pogotka Spursi su zabili u drugom dijelu u šest minuta igre. Prva je to pobjeda Tottenhama u ligaškoj utakmici nad Manchesterom nakon 15 dugih godina. Zanimljivo, utakmica je kasnila pola sata jer su igrači Uniteda zapeli u londonskom prometu i kasnili su na stadion.

Utakmica 33. kola: Sunderland - Leicester 0:2 (Vardy 66, 90), Liverpool - Stoke 4:1 (Moreno 8, Sturridge 32, Origi 50, 65/ Krkić 22), Tottenham - Manchester United 3:0 (Alli 70, Alderweireld 74, Lamela 76)

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.