ENGLESKO PRVENSTVO

Leicester na Etihadu pobijedio Manchester City

Subota, 06. veljače 2016. 15:40 Napisao/la  SC

Utakmica 25. kola: Manchester City - Leicester City 0:3 

Nastavlja se nogometna bajka iz Leicestera! U derbiju 25. kola vodeći Leicester City ostvario je uvjerljvu pobjedu na gostovanju kod Manchestera Cityja, rezultat 3:0 na Etihadu počiva na fantastično discipliniranoj i efikasnoj igri trenutačno najbolje momčadi u Premierligi.

Dva pogotka iz prekida njemačkg stopeta Hutha, koji je vjerojatno odigrao utakmicu karijere, i nadahnuti pogodak Mahreza, odlučili su pobjednika u utakmici izvjesnog ishoda. Izvjesnog zbog toga što je Manchester City stvorio samo jednu jedinu priliku (Fernandov udarac u 56. obranio je Schmeichel) do 87. minute, kada je Aguero pogotkom ublažio poraz - 1:3.

U 3. minuti Mahrez je ubacio slijeva iz prekida, Huth dotrčao do lopte prije neopreznog Demichelisa i nogom zatreao mrežu - 0:1.

Manchester City u prvom dijelu nametnuo je igru kratkih pasova i ostvario posjed lopte od čak 71 posto (7/1 omjer udaraca iz kuta). Unatoč tome vratar Schmeichel nije imao puno posla, obrana gostiju odigrala je bez pogreške. A obranu su u zoni igrali svi igrači Leicestera osim Vardyja.

Početkom drugoga dijela Mahrez je "biciklom" elegantno odmaknuo Demichelisa i precizno pogodio desni kut - 0:2. Etihad je utihnuo, u zraku se osjetio novi domaći poraz.

U 60. minuti Huth je nakon ubačaja iz kuta nadskočio nesretnog Demichelisa i udarcem glavom prebacio nemoćnog Harta - 0:3.

Najbolji strijelac lige imao je dvije velike prilike dotući Manchester, prvi Vardyjev pokušaj osujetio je Hart, drugi put napadač Leicestera nije bio precizan.

MANCHESTER CITY: Hart, Zabaleta, Otamendi, Demichelis, Kolarov, Fernandinho, Delph, Silva, Toure, Sterling, Aguero

LEICESTER CITY: Schmeichel, Simpson, Morgan, Huth, Fuchs, Mahrez, Drinkwater, Kante, Albrighton, Okazaki, Vardy

Utakmica 25. kola: Manchester City - Leicester City 0:3 (Huth 3, 60, Mahrez 48)

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.