ENGLESKO PRVENSTVO

Leicester City slavi prvu titulu prvaka

Ponedjeljak, 02. svibnja 2016. 23:15 Napisao/la  SC

Utakmica 36. kola: Chelsea - Tottenham 2:2


Leicester City postao je engleski prvak prvi put u klupskoj povijesti!

U posljednjoj utakmici 36. kola Chelsea i Tottenham odigrali su na Stamford Bridgeu neodlučeno (2:2) čime je Leicester stekao 7 bodova prednosti pred Tottenhamom dva kola prije kraja prvenstva.

Chelsea je abdicirao preokretom u drugom dijelu utakmice, kada je stigao prednost Tottenhama od 2:0. Do 83. minute i Hazardova pogotka za 2:2 aktualni prvak nametnuo je ritam koji Tottenham nije mogao pratiti.

Kada je Hazard sjajnim pogotkom izjednačio rezultat, Chelsea je prepustio titulu prvaka Leicesteru načinom, koji je najviše oduševio navijače novog prvaka.

Čak su i navijači Chelsea zazivali s tribina pobjedu protiv Tottenhama zbog Claudija Ranierija, sadašnji menadžer Leicestera ostao je po dobrom upamćen dok je vodio Chelsea.

Bolja igra Chelsea u nastavku uvjetovala je pogodak Cahilla iz gužve nakon ubačaja iz kuta, stoper Chelsea u 58. minuti volejom je poslao loptu u mrežu - 1:2.

U završnici odigranoj u jednom dahu, prevladavali su velika nervoza, grubi prekršaji i nesportski potezi. Sudac Mark Clattenburg jedva je držao utakmicu pod kontrolom. Obračuni između igrača nastavili su se nakon utakmice u tunelu.

Nogometaši Tottenhama do odmora su stekli dva pogotka prednosti, ostavivši dojam momčadi koja će Leicesteru odgoditi proslavu titule prvaka.

U 35. minuti Kane je izbjegao zaleđe, zaobišao Begovića i zatresao mrežu - 0:1. U 44. minuti Son je iskoristio još jedan pogrešan izlazak domaće obrane, Eriksen je pravodobno odigrao, a Son izašao sam ispred Begovića, koji je drugi put morao po loptu u mrežu - 0:2.

Nakon odmora iz svlačionice Chelsea izašla je druga momčad pojačana neuhvatljivim Hazardom.

CHELSEA: Begović, Ivanović, Cahill, Terry, Azpilicueta, Mikel, Matić (78 Oscar), Willian, Fabregas, Pedro (46 Hazard), Costa

TOTTENHAM: Lloris, Walker, Alderweireld (90+1 Chadli), Vertonghen, Rose (83 Davise), Dier, Dembele, Lamela, Eriksen, Son (65 Mason), Kane

Utakmica 36. kola: Chelsea - Tottenham 2:2 (Cahill 58, Hazard 83/Kane 35, Son 44)

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.