Premierliga: Chelsea pobijedio Machester City u uvertiri finala Lige prvaka

Subota, 08. svibnja 2021. 15:30 Napisao/la  SC

Aguero pokušao iz kaznenog udarca postići pogodak "panenkom", što je vratar Mendy prozreo, lagano je uhvatio loptu rukom

Alonso slavi pobjednički pogodak
Alonso slavi pobjednički pogodak

Chelsea je pobijedio Manchester City u uvertiri finala Lige prvaka.

Thomas Tuchel nastavio je briljantnu seriju, otkada je preuzeo momčad Chelsea doživio je dva poraza, ni jedan na gostovanjima.

Obojica trenera nisu igrala u najboljim sastavima, ali pobjeda će sigurno psihološki djelovati na pripremu finala Lige prvaka za tri tjedna.

Manchester City nešto je bolje izgledao u prvom dijelu, Aguero u sudačkoj nadoknadi nije iskoristio veliku priliku osigurati možda presudnu prednost.

Iskusni Argentinac pokušao je iz kaznenog udarca postići pogodak "panenkom", što je vratar Mendy prozreo, lagano je uhvatio loptu rukom.

U nastavku utakmice Chelsea je djelovao nešto konkretnije, tri pogotka Chelsea ukupno su poništena zbog zaleđa.

Ziyech je izjednačio udarcem s 18 metara, a pobjedu je s(p)retno u sudačkoj nadoknadi osigurao Alonso nakon što mu je lopta zapela u suigrača i prevarila Edersona.

Tuchel je drugi put pobijedio Pepa Guardiolu, prvu pobjedu ostvario je u polufinalu FA Cupa.

Treba izdvojiti sporni trenutak u 87. minuti, kada je Zouma s leđa zaustavio Sterlinga, sudac se nije oglasio, VAR nije intervenirao, ali je zato Guardiola poludio.

Marcelo Bielsa održava Leeds blizu europske zone na ljestvici, pobjedom (3:1) protiv Tottenhama u 35. kolu novi premijerligaš približio se londonskom klubu na 6 bodova.

Tottenham je trenutačno 6. s dva boda više od Liverpoola i četiri boda više od Evertona, oba kluba kluba iz Liverpoola odigrali su po dvije utakmice manje.

Sedmo mjesto u Premierligi donosi plasman u Konferencijsku ligu.

Utakmica 35. kola: Leeds - Tottenham 3:1 (Dallas 13, Bamford 42, Rodrigo 84/Heung-Min 25), Sheffield United - C. Palace 0:2 (Benteke 2, Eze 88), Manchester City - Chelsea 1:2 (Sterling 44/Ziyech 63, Alonso 90+2), Liverpool - Southampton 2:0 (Mane 31, Alcantara 90)

Poredak: Manchester City 80, Manchester United 67 (33), Chelsea 64, Leicester 63, West Ham 58 (34), Liverpool 57 (34), Tottenham 56,...

 

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.