Premierliga: Arsenal zaustavio Leicester, Liverpool uvjerljiv, Tottenham slavio kod Man Cityja

Nedjelja, 14. veljače 2016. 15:27 Napisao/la  SC

 Utakmice 26. kola: Arsenal - Leicester 2:1, Aston Villa - Liverpool 0:6, Manchester City - Tottenham 1:2

Arsenal je pobijedio Leicester u derbiju kola rezultatom 2:1. Leicester je tek treći poraz ove sezone doživio Welbeckovim pogotokom u 95. minuti.

Od 54. minute Leicester jer ostao bez isključenog Simpsona, što se pokazalo ključnim. U 70. minuti Arsenal je prvi put iskoristio brojčanu prednost i izjednačio pogotkom Walcotta.

Leicester je došao u vodstvo pogotkom Vardyja u 44. minuti iz kaznenog udarca koji je strijelac sam iznudio.

Utakmica je ispunila očekivanja budući da je odigrana u jakom ritmu s obiljem događanja pred obojicom vratara.

Utakmica 26. kola: Arsenal - Leicester 2:1 (Walcott 70, Welbeck 90+5/Vardy 44-11m)

Nogometaši Liverpoola odigrali su jednu od najboljih utakmica sezone i kao gosti sa 6:0 pobijedili Aston Villu.

Seriju je u 16. minuti otvorio Sturridge golom glavom nakon ubacivanja Coutinha. U 25. minuti na 2:0 je povisio Milner izravno iz slobodnog udarca iskosa s lijeve strane. U nastavku je na 3:0 u 58. minuti povisio Can udarcem s 20-ak metara. Samo pet minuta kasnije tek nekoliko trenutaka nakon što je ušao u igru pogodio je i Origi. Do kraja su još zabijali braniči Clyne i Toure.

Zanimljivo je da Liverpool nakon dugo vremena ima pozitivnu gol razliku, a Dejan Lovren zbog ozljede nije konkurirao za njihov sastav.

Aston Villa - Liverpool 0:6 (Sturridge 16, Milner 25, Can 58, Origi 63, Clyne 65, Toure 71)

Manchester City drugo kolo u nizu izgubio je derbi od izravnog konkurenta za naslov na Etihadu. U nedjelju je bolji od njih bio Tottenham 2:1.

Građani su bila bolja momčad u prvom poluvremenu, međutim u izglednim prilikama Agüero i Streling nisu pokazali preciznost. Agüero je lijepu priliku imao i na početku nastavka, ali udarac iz blizine otišao je preko gola.

Spursi su poveli u 53. minuti nakon prestrogo dosuđenog jedanaesterca i navodnog igranja rukom Sterlinga. Siguran realizator bio je Harry Kane. Samo četiri minute kasnije Toure je iz slobodnog udarca s 18 metara uzdrmao vratnicu.

City je do zasluženog izjednačenja stigao u 74. minuti kada je Clichy ubacio u šesnaesterac gdje je na 11 metara na loptu natrčao Kelechi Iheanacho i pogodio za 1:1.

Ipak, u 84. minuti Tottenham je stigao do novog vodstva nakon što je Lamela sjajno proigrao Eriksena koji rutinirano vara Harta. Bio je to ujedno i konačni rezultat utakmice.

Manchester City - Tottenham 1:2 (Iheanacho 74/Kane 53-11m, Eriksen 83)

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.