Premierliga: Arsenal uz dva pogotka Alexisa Sancheza svladao WBA u zaostaloj utakmici 30. kola

Četvrtak, 21. travnja 2016. 22:38 Napisao/la  SC

Zaostali susret 30. kola: Arsenal - WBA 2:0.

Arsenal je na svom Emiratesu svladao WBA 2:0 te tako iskoristio kiks Manchester Cityja, koji je odigrao samo 1:1 s Newcastleom, i preskočio ga na trećem mjestu na ljestvici, koje vodi izravno u Ligu prvaka sljedeće sezone. Topnici sada imaju dva boda više od 'građana', pet manje od Tottenhama te deset manje od Leicestera. Do kraja su ostala još samo četiri kola.

Iako su mnogi diljem svijeta očekivali da Aaron Ramsey zabije večeras, zbog toga što je preminula glazbena zvijezda, Prince, Velšanin je samo asistirao, i to već u šestoj minuti susreta za Alexisa Sancheza koji neobranjivo pogađa s dvadeset metara za 1:0.

U 29. minuti Gareth McAuley je savršeno skočio na centaršut iz kornera i pucao glavom, ali je pogodio prečku, a u 38. minuti Sanchez je savršeno izveo slobodan udarac s ruba šesnaesterca, zavrnuo loptu uz lijevu stativu za 2:0 Arsenala.

Imali su domaćini i u drugom poluvremenu nekoliko vrlo izglednih prilika, no Özil, Iwobi i Sanchez nisu bili precizni pa se rezultat nije mijenjao. Momčad Arsena Wengera u teoriji još može osvojiti naslov, no šanse su vrlo male. Do kraja prvenstva Arsenal gostuje kod Sunderlanda, dočekuje Norwich, ide kod Manchester Cityja te u zadnjem kolu dočekuje Aston Villu.

Premierliga - zaostali susret 30. kola

Arsenal - WBA 2:0 (Sanchez 6, 38)

ARSENAL: Cech - Bellerin, Mertesacker, Koscielny, Monreal - Elneny, Ramsey - Sanchez (86 Walcott), Ozil (86 Campbell), Iwobi (82 Coquelin) - Giroud

WBA: Foster - Chester (46 Olsson), Evans, McAuley, Dawson - Yacob, Sandro (46 Rondon), Fletcher - McClean (65 Gardner), Berahino, Sessegnon

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.