ENGLESKO PRVENSTVO

Lovren se teško ozlijedio u remiju Liverpoola

Nedjelja, 13. prosinca 2015. 16:17 Napisao/la  SC

Susreti 16. kola: Aston Villa - Arsenal 0:2, Liverpool - WBA 2:2, Tottenham - Newcastle 1:2.

Arsenal je ostvario i treću uzastopnu pobjedu u svim natjecanjima. Momčad Arsena Wengera je slavila na gostovanju kod Aston Ville s 2:0

Alan Hutton je već u sedmoj minuti skrivio jedanaesterac, a realizirao ga je Olivier Giroud. Francuski je napadač pospremio loptu u desnu stranu mreže, a to mu je bio 50. pogodak u dresu Arsenala. Zanimljiv je podatak da je Giroud postigao devet pogodaka u posljednjih devet gostujućih utakmica topnika u svim natjecanjima. Također postigao je gol u svakoj od zadnje četiri utakmice protiv Aston Ville.

Do kraja prvog poluvremena je postavljen i končani rezultat. Mesut Özil je upisao još jednu sjajnu asistenciju, a loptu je u mrežu pospremio Aaron Ramsey.

Petr Čech još jednom nije primio pogodak i to mu je bila 169 utakmica u karijeri koju je završio s praznom mrežom. Time se izjednačio s Davidom Jamesom na prvom mjestu u povijesti prema broju utakmica bez primljenog gola.

Arsenal je pobjedom preskočio Manchester City i zasjeo na prvu poziciju, tamo je siguran do ponedjeljka i utakmice Leicestera i Chelseaja.

U preostala dva susreta ove nedjelje Liverpooj je u šestoj minuti sudačke nadoknade došao do boda protiv WBA. U tom susretu u 79. minuti morao je izaći hrvatski reprezentativni branič Dejan Lovren zbog teže ozljede koljena. U duelu s gostujućim veznjakom Craigom Gardnerom čepovi njegove košačke zabili su se u Lovrenovo koljeno. Na nosilima je Lovren morao s terena, navijači na Anfieldu ispratili su ga pljeskom.

Tottenham je poražen od Newcastlea koji je prestigao Chelsea i gurnuo ga na 16. mjesto ljestvice.

Premierliga - 16. kolo

Aston Villa - Arsenal 0:2 (Giroud 8, Ramsey 38)

ASTON VILLA: Guzan - Hutton, Okore, Lescott, Bacuna - Veretout, Sanchez, Gueye (78 Grealish) - Ayew, Gestede (57 Gil), Sinclair (87 Traore)

ARSENAL: Cech - Bellerin, Mertesacker, Koscielny, Monreal - Ramsey, Flamini - Walcott (64 Oxlade-Chamberlain), Ozil (86 Chambers), Campbell (64 Gibbs) - Giroud

Liverpool - WBA 2:2 (Henderson 21, Origi 90+6/Dawson 30, Olsson 73)

LIVERPOOL: Mignolet - Clyne, Skrtel, Lovren (79 Origi), Moreno - Henderson, Can, Milner - Lallana (86 Firmino), Benteke, Coutinho (72 Ibe)

WBA: Myhill - Dawson, McAuley, Olsson, Brunt - Evans - Gardner, Fletcher, Morrison, McClean - Rondon (90 Lambert)

Tottenham - Newcastle 1:2 (Dier 39/Mitrović 74, Perez 90+3)

TOTTENHAM: Lloris - Walker, Alderweireld, Vertonghen, Rose - Dier, Carroll (69 Son) - Lamela (86 Chadli), Alli, Eriksen - Kane

NEWCASTLE: Elliot - Janmaat, Mbemba, Coloccini, Dummett - Sissoko, Anita (90 Gouffran), Colback, Wijnaldum - De Jong (63 Perez), Cisse (72 Mitrović

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.