DOSTA MU JE KUKANJA Pep Guardiola: Govorim svojim igračima da ne mogu napredovati ako se stalno žale, izgovori su najgora stvar u sportu

Nedjelja, 07. veljače 2021. 12:28 Napisao/la  SC

Pep Guardiola izravno prokomentirao stalno kukanje Jurgena Kloppa uoči današnjeg derbija na Anfieldu

Klopp i Guardiola
Klopp i Guardiola

Uoči nedjeljnog derbija (17.30) između Liverpoola i Manchester Cityja na Anfieldu, Pep Guardiola izravno je prokomentirao stalno kukanje Jurgena Kloppa.

Konkretno, Klopp se prije utakmice žalio što je savez dopustio Manchester Cityju u prosincu igrati protiv Evertona, menadžer Liverpoola smatra da nema isti tretman kao Guardiola:

- Govorim svojim igračima da ne mogu napredovati ako se stalno žale i traže izgovore! Izgovori su najgora stvar u sportu. Možda po završetku meča možete neke stvari izreći u mikrofon, ali kada ste opušteni na press konferencijama, onda je jasno da nešto svjesno i namjerno izgovorite kako biste nekog isprovocirali. Nikad to nisam radio! Možda jesam jednom ili dva puta iz osobnih razloga, ali nisam imao namjeru da nekoga isprovociram, kazao je Guardiola i ovako najavio utakmicu protiv Liverpoola:

- Nikad u svojoj trenerskoj karijeri nisam se pripremao na remi. Ponekad nije moguće pobijediti, jer je protivnik bolji, u zadnjih 10, 15 minuta uvidite da je bolje ne izgubiti pa se prilagodite, ali da od početka krenem s takvim pristup, ne, nikada! Pokušavamo uvijek pobijediti utakmicu. Liverpool je prvak i ne sumnjam da ćemo vidjeti njihovu najbolju verziju, punu agresivnosti i entuzijazma. Bit će teže nego ikad, tvrdi Guardiola.

Ako Manchester City danas pobjedi na Anfieldu, Liverpool će praktički predati titulu prvaka!

A Manchester City na Anfield dolazi nakon devet uzastopnih pobjeda!

Tablice omogućuje Sofascore