Nigel Pearson: Andrej Kramarić uživa u nogometu, a takvi igrači daju više od drugih

Četvrtak, 26. veljače 2015. 12:34 Napisao/la  SC

On je napadač, moramo mu igrom omogućiti da što češće bude u kaznenom prostoru, ali on ima znanja i želje igrati na svakoj poziciji koja se od njega traži, kaže menadžer Leicester Cityja

Menadžer Liecester Cityja Nigel Pearson ima sve bolje mišljenje o Andreju Kramariću, koji prolazi težak put prilagođavanja na igru u jednoj od najjačih liga na svijetu. Nije lako ni jednom napadaču igrati u momčadi koja vrlo teško stvara prilike, a kamo li napadaču koji broji prve minute u Premierligi.

- Teško je donijeti sud o pojedincima kad momčad ne igra najbolje. Mislim da se Kramarić jako dobro nosi s pritiskom cijene koja je plaćena za njega. Vrlo je mlad, za sada se sjajno drži s obzirom na situaciju, rekao je Pearson za lokalni Leicester Mercury.

Pearson smatra da je doveo napadača posebnog kova, igrača koji momčadi puno vrijedi i kada ne zabija:

- Kada pogledate dvije utakmice u kojima se upisao u strijelce, vidite da je naporno radio za momčad, a njegov gol glavom protiv Aston Ville je bio apsolutno fantastičan. On je napadač, moramo mu igrom omogućiti da što češće bude u kaznenom prostoru, ali on ima znanja i želje igrati na svakoj poziciji koja se od njega traži. Doveden je zbog golova, ali mislim da može ponuditi više od samih golova. Inteligentan je nogometaš, a postizanje golova mu omogućuje uživanje u nogometu. Igrači koji uživaju u igru mogu dati više od drugih, tvrdi Pearson.

U sljedećem kolu Leicester City gostuje kod prvaka Manchester Cityja, Kramarić igra protiv jedne od najčvršćih obrana na svijetu.

Tablice omogućuje Sofascore