Navijači Newcastlea šokirani izgledom dresa, počela saudizacija kluba

Petak, 13. svibnja 2022. 09:34 Napisao/la  SC
Navijači Newcastlea šokirani izgledom dresa, počela saudizacija kluba

Navijači Newcastlea bili su šokirani kada su vidjeli dizajn novog dresa!

U sezoni 2022/23 igrači bi trebali nositi dresove u bojama zastave Saudijske Arabije, zelenoj i bijeloj, slične dresove nosi saudijska reprezentacija.

Saudizacija kluba osnovanog 1892. godine, nije baš dobro sjela ni engleskoj javnosti koja ionako nije bila sklona ulasku saudijskog kapitala u engleski nogomet.

Kao što je poznato, vlasnik Newcastlea postao je saudijski princ i prijestolonasljednik Mohammed Bin Salman, jedan od najbogatijih ljudi na svijetu čije bogatstvo ni Forbes ne može procijeniti.

Newcastle je zahvaljujući saudijskom novcu ove sezone relativno lako izbjegnuo ispadanje iz lige, idućih sezona Newcastle treba očekivati u vrhu svjetskog nogometa, klub je prema platežnoj moći dosegnuo maksimalno dopuštenu razinu poput Manchester Cityja i PSG-a.

Međutim, promjena boja tradicionalnog crno-bijelog dresa, na društvenim mrežama potaknula je raspravu o promjeni grba, imena stadiona, pa čak i imena kluba...

Saudijci nemaju granica što se tiče novca, ali neke vrijednosti nemaju cijenu.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.