Manuel Pellegrini: Izgubili smo ključne utakmice kada je Guardiola objavio da preuzima momčad

Ponedjeljak, 16. svibnja 2016. 11:13 Napisao/la  SC

Atmosfera u tom trenutku u klubu nikako nije bila onakva kakva bi trebala kada se izravno borite za naslov prvaka, rekao je Pellegrini


Manuel Pellegrini oprostio se od Manchester Cityja, koji je na kraju sezone ostvario plasman u kvalifikacije za Ligu prvaka. S obzirom na ambicije i kvalitetu, plasman nije adekvatan uloženom u jednu od najskupljih momčadi na svijetu. Pellegrini je pronašao krivca..

- U trenutku kada je Guardiola objavio da će od sljedeće sezone preuzeti momčad, izgubili smo dvije ključne utakmice, kod kuće protiv Leicestera i Tottenhama. Atmosfera u tom trenutku u klubu nikako nije bila onakva kakva bi trebala kada se izravno borite za naslov prvaka. Događalo se puno stvari koje najradije ne bih detaljno analizirao. Kada se sve zbroji i oduzme, mislim da je ovo bila dobra sezona. OK, možda nismo završili tamo gdje smo se nadali na početku sezone, ali o tome sam maloprije nešto rekao. Prvi put smo ušli u polufinale Lige prvaka, gdje je razliku napravio samo naš gol u našu mrežu. Možda nismo igrali bajno, ali to su činjenice. Zbog ozljeda smo morali praktički žrtvovati FA Kup jer se s manjim brojem zdravih igrača nismo mogli boriti i na tom kolosijeku. Kažem, mislim da je iza nas dobra sezona. Nije bila jako dobra, ali dobra, zaključio je Pellegrini koji se sve glasnije spominje kao novi trener Valencije.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.