ENGLESKO PRVENSTVO

Manchester United pobijedio Everton

Nedjelja, 10. veljače 2013. 18:51 Napisao/la  SC

Utakmica 26. kola: Manchester United - Everton 2:0, Giggs postao drugi najstariji strijelac lige

Premierliga - 26. kolo

MANCHESTER UNITED - EVERTON 2:0

Utakmica 26. kola: Manchester United - Everton 2:0 (2:0). Stadion Old Trafford. Gledatelja: 75,525. Sudac: Halsey.

Strijelci: 1:0 Giggs (13'), 2:0 Van Persie (45').

Žuti kartoni: Mirallas, Fellaini (Everton).

MANCHESTER UNITED: De Gea, Rafael, Evra, Jones (od 56' Carrick), Ferdinand, Evans (od 76' Smalling), Valencia, Giggs, Cleverley, Rooney, Van Persie.

EVERTON: Howard, Baines, Jagielka, Distin, Neville, Gibson, Osman, Pienaar, Fellaini, Mirallas (od 70' Naismith), Anichebe (od 57' Jelavić).

Jose Mourinho na tribinama
Utakmici Manchester Uniteda i Evertona prisustvovao je i Jose Mourinho, trener Real Madrida. Crveni vragovi idući su protivnik Reala u osmini finala Lige prvaka i Portugalac se uživo htio uvjeriti u mogućnosti suparnika.

Nogometaši Manchester Uniteda pobijedili su Everton 2:0 i otvorili 12 bodova prednosti ispred drugoplasiranog Manchester Cityja. Bila je to 12. pobjeda crvenih vragova u posljednjih 13 prvenstvenih utakmica na Old Traffordu. Izabranici Alexa Fergusona ne znaju za poraz u prvenstvu već 14 utakmica što je druga najdulja serija vragova od kada su od travnja 2010. do veljače 2011. imali niz od 35 utakmica bez poraza u prvenstvu.

Nakon početnog pritiska Manchester Uniteda i nekoliko pokušaja Evertona uslijedio je nevjerojatan promašaj domaćina. U 10. minuti Van Persie je izbjegao zaleđe, zaobišao Howarda i u trentku kada mu se  otvorio prazan gol pogodio je stativu!

U 13. minuti jednu dugu loptu Valencia je prebacio u kazneni prostor, a obrana Evertona je loše reagirala. Van Persie je proslijedio loptu do Ryana Giggsa koji je matirao Howarda, te je tako postigao prvi prvenstveni pogodak u svojoj 23. sezoni i ujedno je u svakoj sezoni Premierlige u svojoj dugogodišnjoj karijeri zabio barem jedan gol. Ujedno Giggs je postao i drugi najstariji strijelac u engleskom prvenstvu iza Teddyja Sharinghama.
 
U 29. minuti jednu dugu loptu primirio je Anichebe, lopta je došla do Osmana koji je s ruba kaznenog prosotra odlično pucao, ali je De Gea obranio. Uslijedio je ubačaj iz kuta, ali igrači Manchestera u prvom poluvremenu uspješno su blokirali nekoliko opasnih udaraca gostiju.

Manchester je udvostručio prednost u zadnjim trenucima prvog poluvremena. Van Persie je izbjegao zaleđe, zaobišao Howarda i uputio udarac prema praznom golu. Heitinga je uklizao i pokušao spriječiti gol, ali je s loptom završio u mreži.

Nikica Jelavić u igru je ušao u 56. minuti. Osam minuta prije kraja utakmice okupao je udarac s 18 metara, ali vratar Manchestera zaustavio je njegov pokušaj.

U drugoj utakmici Aston Villa je pobijedio West Ham 2:1.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.