FIFA na godinu dana zabranila Real Madridu i Atleticu dovođenje novih igrača

Četvrtak, 14. siječnja 2016. 14:58 Napisao/la  SC

Za ovaj zimski prijelazni rok kazna ne vrijedi

FIFA zabranila je Real Madridu i Atleticu dovođenje novih igrača tijekom ove kalendarske godine čime je madridske klubove snašla sudbina Barcelone, kojoj je jednogodišnja suspenzija istekla krajem 2015. godine.

Madridski klubovi kažnjeni su zbog kršenja pravila transfera. Oba su kluba prekršila više točaka pravilnika o dovođenju maloljetnika. Osim zabrane transfera u dva prijelazna roka, Atlético i Real moraju platiti 1,26 milijuna švicarskih franaka, te su dobili 90 dana da reguliraju uvjete sa svim maloljetnim igračima zbog koji su kažnjeni.

Kazna je donešena na osnovu pranje djelovanja klubova u razdoblju između 2005. i 2014. (Real), odnosno 2007. i '14. (Atletico).

Za ovaj zimski prijelazni rok kazna ne vrijedi. FIFA je naravno čekala da prijelazni rok počne i da tek onda kazni klubove. Time je madridskim klubovima data mogućnost da krenu u zimsku kupovinu i stvore zalihe za iduću godinu.

 

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.