FERRAN SORIANO Nije istina ono što nas optužuju, osudili su nas prije kraja istrage

Srijeda, 19. veljače 2020. 14:44 Napisao/la  SC
Ferran Soriano
Ferran Soriano

Ferran Soriano prvi put se oglasio nakon što je UEFA izbacila Manchester City iz Lige prvaka zbog kršenja pravila Financijskog Fair Playa.

- Nije istina ono što nas optužuju. Navijači mogu biti sigurni u dvije stvari: Optužbe su lažne i učinit ćemo sve da to dokažemo. Znamo da su navijači uz nas, osjećamo to. Naši navijači su prošli kroz mnoge izazove tokom prethodnih desetljeća, ovo je samo još jedan izazov u nizu. Držat ćemo se zajedno, prebrodit ćemo sve i nećemo iznevjeriti navijače, kazao je izvršni direktor jednog od najbogatijih klubova na svijetu iza kojega stoji arapski kapital:

- Vlasnik nije ulagao novac, a da nije bio prijavljen. Mi smo stabilan klub, profitabilan, nemamo dugova. Naši računi su mnogo puta provjeravani i sve je čisto. Tražimo sada rješenje procesa na fer način i nadam se da će biti sve gotovo prije ljeta, a do tada mi radimo svojim uobičajenim putem. Pep o svemu zna sve, on i ekipa su fokusirani na utakmice, baš kao i igrači koje treba zanimati samo nogomet, rekao je Soriano i negirao informacije da Manchester City nije htio surađivati tijekom istrage:

- Sarađivali smo s njima. Dostavili smo ih ogroman broj dokumenata i papira za koje smo vjerovali da su dokazi da sumnje o kršenju pravila nisu istinite. Bilo je teško, jer su određene informacije već izašle u medijima, čini se kao da smo osuđeni prije nego što se istraga završila. Na kraju, ovo je interni proces kojeg je u potpunosti odradila UEFA. Dostavili smo dokaze, ali su se oni više oslanjali na ukradene mailove nego na prave dokaze koje smo im dostavili. Nije čudo što se osjećamo ovako, zaključio je Soriano.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.