FINALE FA KUPA

Wigan pobijedio Manchester City u nadoknadi

Subota, 11. svibnja 2013. 20:14 Napisao/la  SC

Finale FA Cupa: Manchester City - Wigan 0:1 (Watson 90)

FA CUP FINALE

MANCHESTER CITY – WIGAN ATHLETIC 0:1

Stadion Wembley. Gledatelja 86.254

Sudac: Andre Marriner

Strijelci: 0:1 Watson (90+1)

Žuti kartoni: Zabaleta, Nastasić, Barry (Manchester City)

Crveni kartoni: Zabaleta (drugi žuti)

Manchester City: Hart, Zabaleta, Kompany, Nastasić, Clichy, Barry (90+2’ Džeko), Yaya Toure, Nasri (55’ Milner), Carlos Tevez (69’ Rodwell), Silva, Agüero

Wigan Athletic: Joel, Boyce, Scharner, Alcaraz, McCarthy, McArthur, Gomez (81’ Watson), Espinoza, McManaman,  Kone, Maloney

Momčad Wigan Athletica osvojila je ovogodišnji FA Cup, najstarije natjecanje na Otoku, pobijedivši favorizirani Manchester City 1:0. Strijelac je bio Ben Watson koji je u igru ušao u 81. minuti umjesto Gomeza.

Od samog početka susreta igrao se obostrano otvoren nogomet. Već u 2. minuti zaprijetio je City preko Tourea, ali njegov udarac obranio je vratar Wigana Joel. U 8. minuti uzvratio je Wigan. Arouna Kone sjajno je na desnoj strani pronašao McManamana koji se lažnjakom oslobađa Nastasića, no njegov udarac odlazi pored gola. U 19. minuti pokušao je David Silva udarcem sa nekih 18-19 metara, ali njegov udarac bio je lak plijen za dobro postavljenog Joela.

Carlos Tevez u 29. minuti propustio je odličnu prigodu da City dovede u vodtvo. Odlična akcija Nasrija i Agüera gurnula je Teveza u priliku, njegov udarac vrhom kopačke Joel je odbio u korner.

U 35. minuti veliku prigodu za pogodak imao je Wigan.  McManaman je ušao u šesnaesterac iskosa sa lijeve strane, lažnjakom je iz igre izbacio vratara Cityja Harta, pa Zabaletu i Kompanyja, no njegov udarac prema mreži uspio je blokirati Zabaleta. Do kraja poluvremena City je pokuša u dva navrata sa udarcima iz daljine ali bez uspjeha.

U nastavku susreta krenulo se agresivno i napadački. Prvi je zaprijetio City u 49. minuti. Tevez je probio lijevu stranu obrane Wigana, ubacio loptu na prvu vratnicu prema Agüeru ispred kojeg Scharner odbija loptu u korner. U 60. minuti dobra akcija “građana”. Milner koji je u igru ušao umjesto indisponiranog Nasrija proigrao je Zabaletu koji prizemno upućuje loptu na drugu vratnicu gdje je zamalo zakasnio David Silva.

U 66. minuti odlični McManaman opet je zadao glavobolju obrambenim igračima Cityja. Prevario je Clichya i Nastasića, a najgore je u posljednjem trenutku uklizavanjem spriječio kapetan Cityja Kompany.

McManaman je u 75. minuti opet probio desni bok i izborio slobodni udarac. Kada su svi očekivali ubačaj Maloney se odlučio za udarac na gol i pogodio gornji dio vratnice iznenađenog vratara Harta.

U 84. minuti brza kontra Wigana preko McManamana kojeg je na 25 metara od gola srušio Zabaleta i zaradio drugi žuti karton.

U posljednjoj minuti susreta McManaman je izborio korner za svoju momčad. Udarac iz kuta izveo je Maloney ubacivši na prvu vratnicu gdje je najviši u skoku bio Ben Watson i glavom svladao nemoćnog vratara Harta za najveći uspjeh Wigan Athletica u povijesti.   

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.