ERLING HAALAND POTPISAO

Igrač koji je nedostajao Pepu Guardioli

Ponedjeljak, 13. lipnja 2022. 13:13 Napisao/la  SC

 Erling rođen u Leedsu, otac Alife igrao za City

Igrač koji je nedostajao Pepu Guardioli

Erling Haaland službeno je postao igrač Manchester Cityja.

Aktualni engleski prvak predstavio je novog napadača nakon što je Norveška odigrala zadnju utakmicu u prvom ciklusu Lige nacija, mladi norveški napadač stigao je iz Borussije Dortmund u transferu ukupno vrijednom oko 350 mil. eura od čega 70 mil. eura otpada na fiksnu odštetu.

- Ovo je veliki dan za mene i moju obitelj, uvijek sam gledao utakmice Cityja. Ne možete, a da se ne divite njihovom načinu igre, uzbudljivo ih je gledati i kreiraju mnogo šansi. U ovom timu je dosta igrača svjetske klase, Pep Guardiola je jedan od najboljih trenera svih vremena, tako da mislim da sam na pravom mjestu, kazao je Haaland koji je u četiri utakmice Lige nacija zabio pet pogodaka što dovoljno ukazuje kakvoga je napadača Gvardiola doveo.

Erlingov otac Alife igrao je za City, Erling je 2000. godine rođen u Leedsu, gdje je njegov otac igrao prije nego što je iste godina postao igrač Manchester Cityja.

- Rođen sam u Engleskoj i oduvijek sam bio navijač Cityja. Znam jako puno o ovom klubu. Sviđa mi se napadački stil nogometa koji City igra, sviđa mi se atmosfera i pozitivne vibracije koje ovdje imamo i siguran sam da sam dobro odabrao, naglasio je Erling.

Mladi norveški napadač slovi najboljom klasičnom prvom špicom na svijetu iza dvojice veterana, Karima Benzeme i Roberta Lewandowskog, razlika je u tome da je Erling daleko od igračkog vrhunca.

Njegovim dolaskom Guardiola je doveo vrhunskog gol-igrača, koji je Manchester Cityju kronično nedostajao, posebice u Ligi prvaka.

Zbog Erlinga neće morati bitno mijenjati prepoznatljiv način igre, Erling bi trebao postati igrač odluke u nokaut-utakmicama, slično kao Karim Benzema u Real Madridu.

Logika je jednostavna kada imaš 350 mil. eura!

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.