Englezi u četvrtak donose odluke o nastavku sezone u Premierligi, HNS još uvijek nije zakazao sastanak s prvoligaškim klubovima

Srijeda, 18. ožujka 2020. 11:32 Napisao/la  SC

U Kupu je moguće organizirati Final Four budući da je natjecanje stiglo do polufinala (Slaven Belupo - Lokomotiva, Rijeka - Osijek)

Englezi u četvrtak donose odluke o nastavku sezone u Premierligi, HNS još uvijek nije zakazao sastanak s prvoligaškim klubovima
Foto: Lario Tus

U četvrtak se sastaje čelništvo Premierlige, klubovi ponajbolje lige na svijetu pokušat će pronaći rješenje kojim bi sezonu priveli kraju.

Nakon što je UEFA otkazala EURO, nacionalni savezi dobili su dovoljno vremena prolongirati sezone u slučaju da se pandemija koronavirusa smiri.

Jedan od prijedloga je da se preostale 92 utakmice odigraju pred praznim tribinama uz izravne televizijske prijenose.

Utakmice bi se igrale na dva, tri stadiona čime bi se olakšale organizacije utakmica i bitno smanjili troškovi.

Igralo bi se prema užurbanom rasporedu u skladu sa satnicom koja bi se uskladila s televizijom.

HNS još uvijek nije zakazao sastanak s klubovima na kojemu bi se razradile varijante nastavka sezone.

Do kraja Prve HNL treba odigrati još deset kola i završnicu Kupa.

U Kupu je moguće organizirati Final Four budući da je natjecanje stiglo do polufinala (Slaven Belupo - Lokomotiva, Rijeka - Osijek), sezonu u Prvoj HNL moguće je u užurbanom rasporedu privesti kraju za cca. mjesec i pol dana.

Jasno da će sve ovisiti o razmjerima pandemije koronavirusa, za sada nije realno očekivati da će se klupske sezone u Europi nastaviti početkom svibnja kao što je najavila UEFA.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.