Daily Mail objavio mailove, Manchester City je obična praonica arapskog novca

Nedjelja, 25. srpnja 2021. 13:04 Napisao/la  SC
Daily Mail objavio mailove, Manchester City je obična praonica arapskog novca

Manchester City mogao bi biti kažnjen zbog kršenja Financijskog Fair Playa (FFP) u 2011. godini!

Iako je činilo da je klub dobio pravnu bitku s UEFA-om nakon što je Sportski arbitražni sud (CAS) donio presudu u njegovu korist, objavljeni su mailovi u kojima je razvidno da je Manchester City nezakonito punio budžet.

Prema sadržaju mailova vidi se da je Manchester City koristio tvrtke u državnom vlasništvu, koje su kao sponzori bez pokrića povećavale klupske prihode.

Javna je tajna da Manchester City tvrtkama u vlasništvu Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE) služi kao praonica novca čime klub krši FFP-pravila.

Mailove je objavio Daily Mail, između ostalog laicima je jasno da sponzorski ugovor od 15 mil. eura za natpis na dresovima služi za pumpanje proračuna u sezoni 2010/11, stvarna vrijednost puno je niža.

Manchster City i PSG stalno su pod monitoringom UEFA-e zbog pranja novca, oba su kluba u arapskom vlasništvu.

PSG je UEFA-u izvrgnuo ruglu, kada je Neymar kao fizička osoba platio rekordnu odštetu (222 mil. eura) Barceloni.

Neymar je za isti iznos potpisao ugovor s turističkom zajednicom Katara, njegova je ugovorna obveza za 222, mil. eura promovirati SP 2022. godine.

Sudski vještaci izračunali su da takav posao ne može vrijediti više od 3 mil. eura!

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.