Carlo Ancelotti i Claude Makelele glavni kandidati za preuzimanje funkcije menadžera Chelseaja

Utorak, 03. studenog 2015. 11:32 Napisao/la  SC

Ancelotti i Claude Makelele zajedno su radili u trenerskom timu PSG-a, nekad plemeniti francuski veznjak nakon toga radio je u Bastiji. Chelsea bi mu bio prva velika trenerska uloga.

Obojica su već bila u klubu, obojicu žele navijači. Carlo Ancelotti i Claude Makelele dva su glavna kandidata za preuzimanje klupe londonskog Chelseaja u trenutku uručivanja otkaza još uvijek aktualnom treneru Joseu Mourinhu. Po svemu sudeći, Portugalac odrađuje svoj zadnji tjedan na klupi aktualnog prvaka Engleske. Uvjet ostanka su dvije pobjede, ona u Ligi prvaka protiv kijevskog Dinama kroz tjedan, ali i ona protiv na gostovanju kod Stoke Cityja za vikend u Premierligi. Budući da su od Stokea nedavno ispali u Capital One kupu, nije daleko činjenica kako bi se Mourinho od klupe svog najdražeg kluba izvan Portugala mogao oprostiiti i sedmim porazom u dvanaest kola. A to je podatak kojeg ne pamte ni najstariji stanovnici zapadnog Londona.

Carlo Ancelotti Chelseaju je dono duplu krunu u sezoni 09/10, tada je na klupi Bluesa osvojio Premierligu i FA kup. Kao trener osvajao je trofeje u četiri zemlje, a bez posla je od ljeta i odlaska iz madridskog Reala u kojem je radio dvije sezone. U dvije sezone na klupi Chelseaja (2009-2011) vodio je 109 utakmica i upisao 67 pobjeda.

Ancelotti i Claude Makelele zajedno su radili u trenerskom timu PSG-a, nekad plemeniti francuski veznjak nakon toga radio je u Bastiji. Chelsea bi mu bio prva velika trenerska uloga, a Ancelotti je u izjavi za Dailymail rekao kako se nema namjeru vraćati na klupu do ljeta te kako je u Londonu samo na odmoru.

Joseu Mourinhu (tko ga se još sjeća?) jedna nevolja nije došla sama. Osim što mu iznad glave visi Damoklov mač, dobio je i jednu utakmicu zabrane vođenja s klupe u Premierligi zbog vrijeđanja glavnog suca u porazu od West Hama prije desetak dana. Neće ga biti u susretu protiv Stokea, a kako stvari stoje, neće ga biti ni nakon te utakmice...

Ali, ni to nije sve! Protiv njega će privatnu tužbu podignuti i Eva Carneiro, bivša fizioterapeutkinja kluba pretprjela je navodno, oblike diskriminacije na ovosezonskog utakmici protiv Swanseaja. Ako se to dokaže, Mourinho će dodatno dobiti na omraženosti, ali si i potencijalno zatvoriti mnoga vrata u trenerskom svijetu.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.