ANTONIO CONTE

Levy me želio dovesti pod svaku cijenu

Subota, 20. studenog 2021. 11:58 Napisao/la  SC

Conte u lipnju odbio prvu ponudu Tottenhama

Antonio Conte i Harry Kane
Antonio Conte i Harry Kane

Antonio Conte preuzeo je Tottenham iako je na kraju prošle sezone namjeravao duže pauzirati, prvu ponudu Tottenhama odbio je ljetos:

- Samo me je izazov Premierlige mogao uvjeriti da se tako brzo vratim poslu. Kada mi se predsjednik Levy prvi put obratio u lipnju, zahvalio sam mu, nisam imao osjećaj da bih mogao prihvatiti posao. S vremenom će ljudi shvatiti važnost titule koju sam osvojio u Interu nakon dvije godine izvanrednog rada. Prekinuli smo vladavinu Juventusa, bio je to težak posao koji je završio titulom prvaka, ali i razočaranjem zbog promjene programa. Trebao sam se odmoriti, ali Levy je pokazao da me želi dovesti pod svaku cijenu, razumio sam njegovu viziju. Direktor Tottenhama Fabio Paratici bio je važan element, dobro je znati da možete raditi s ljudima koje poznajete, kaže Conte.

Tottenham trenutačno nije u krugu najboljih klubova Premierlige, Conte je doveden da promjeni odnose u engleskom nogometu:

- Znam koliko mi vjeruju i oduševljen sam time. Premierliga je najkonkurentnija liga na svijetu. Postoje četiri vrhunska kluba poput Manchester Uniteda, Manchester Cityja, Chelseaja i Liverpoola, ali i ambiciozni, bogati klubovi poput Evertona, Arsenala i West Hama, a sada se pojavio Newcastle. Tottenham prije svega želi eliminirati uspone i padove. Potrebna je stabilnost da ostanemo na vrhu. Beskorisno je pobjeđivati ​​protiv vodećih, a gubiti od manjih momčadi. Moramo promijeniti mentalitet: ne možemo biti zadovoljni, ali vjerujemo da možemo pobijediti. Moramo ukloniti negativnu auru koja se stvori oko timova koji na kraju ne pobjeđuju. Igrači moraju usvojiti moje metode, intenzivan rad, moraju paziti na detalje i taktiku. Imamo mladu momčad s dovoljno prostora za napredak. Nemamo puno iskustva, ali to moramo nadoknaditi napornim radom i entuzijazmom. Bili bismo sretni da osvojimo mjesto među prva četiri, što bi značilo preskočiti jedan od četiri najbolja kluba, kazao je Conte.

Talijanski stručnjak ovako vidi budućnost Harryja Kanea, koji je ljetos pokušao otići u Manchester City:

- On je vrhunski igrač, zadovoljstvo je trenirati igrača koji sve razumije odmah. Ako mu nešto objasnite, učini to nakon jedne minute. Ima kvalitetu, talent i fizičku snagu. Njegov san je postati prvak s Tottenhamom i želim mu pomoći da to ostvari. Uvijek sam prihvaćao teške poslove, ali ovaj u Tottenhamu je definitivno najizazovniji, ali me zato najviše motivira, zaključio je Conte.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.