Antonie Conte, trener Chelseaja: U Italiji sam volio govoriti da je trener poput krojača

Četvrtak, 14. srpnja 2016. 20:19 Napisao/la  SC

U Premierligi ima i talijanskih trenera koji predstavljaju našu državu. Svi osjećamo odgovornost predstavljanja Italije u ovoj državi, rekao je Conte na predstavljanju

Antonio Conte je održao svoju prvu konferenciju za medije kao trener Chelseaja:

- Jako sam emotivan zbog dolaska u Chelsea i osjećam se nevjerojatno. Svjestan sam da će prvenstvo biti jako i nadam se da će sljedeći pobjednik Premier lige to i zaslužiti. Mislim da smo mi podcijenjeni, ali se nadam da možemo iznenaditi ljude. Nadam se da imamo maleni tinjajući plamen kojeg možemo pretvoriti u gorući pakao. Kada dođem u momčad pokušavam pronaći najbolju poziciju za svakog igrača. U Italiji sam volio govoriti da je trener poput krojača. Moraš sašiti najbolju haljinu za momčad i pri tome moraš poštivati njihove karakteristike i talente. Tri ili četiri u obrani? Uopće nije bitno. Najvažniji su pravi duh momčadi i dobra organizacija. Mislim da mogu poboljšati svoje igrače jako puno. U Premierligi ima i talijanskih trenera koji predstavljaju našu državu. Svi osjećamo odgovornost predstavljanja Italije u ovoj državi i jedva čekam postati dio toga. Još uvijek nisam imao vremena, jer sam samo prije tjedan dana još uvijek bio s Italijom, ali ću sljedećih dana nazvati Ranierija za malo savjeta, rekao je Conte.

- John Terry je potpisao ugovor kao igrač, ni u kakvoj drugačijoj ulozi. On je kapetan ove momčadi i sjajan igrač, sa sjajnom osobnošću i velikom karizmom. Želio sam razgovarati s njim jer poznaje klub i pravi duh kluba. Za mene je jako važan igrač. Svi igrači znaju da na treninzima biram svojih početnih 11 igrača. John Terry je kapetan, i kada igra i kada ne igra. On je uvijek kapetan. Važan je meni, navijačima i klubu. Sve odluke smo donijeli skupa, drago mi je što je potpisao novi ugovor. Više sam puta razgovarao s njim, a najvažnije je da je bio sretan kada je potpisao, rekao je Conte o Terryju.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.