Proslava naslova francuskog prvaka prekinuta zbog nereda

Utorak, 14. svibnja 2013. 21:31 Napisao/la  L.K.

Ceremonija proslave naslova francuskog nogometnog prvaka PSG-a predviđena za srijedu odgođena je do daljnjega zbog nemira koji su izbili u ponedjeljak u Parizu.

Oko 20.000 navijača u ponedjeljak navečer okupilo se na pariškom trgu Place du Trocadero kako bi proslavilo osvajanje titule poslije skoro dva desetljeća. Skupina huligana ušla je u sukob s policijom i pokrenula nerede na ulicama Pariza, bacajući baklje, petarde, boce i razne predmete na policiju. Policija je uzvratila upotrebom suzavca. Igrači i vodstvo kluba odmah su napustili trg i sklonili se na sigurno. Oštećeno je nekoliko automobila i razbijeno nekoliko izloga, kafića i restorana. U sukobima je ozlijeđeno 16 navijača.

Dan nakon nereda koji su sabotirali ovo veliko PSG-ovo slavlje, koji su oštetili grad i duboko povrijedili naše građane, želim izraziti svoje gađenje i ljutnju spram ovakvog vala nasilja za koje je odgovorno nekoliko stotina razbojnika. Pozivam ministra unutarnjih poslova da pooštri borbu protiv huliganizma, izjavio je pariški gradonačelnik Bertrand Delanoe.

Iz gradonačelnikova ureda potvrđeno je kako je proslava predviđena u srijedu navečer ispred Gradske vijećnice odgođena, a sazvan je sastanak na kojem će nazočiti francuski ministar unutarnjih poslova Manuel Valla, predstavnici PSG-a, francuske nogometne lige, policije i gradnonačelnikova ureda u pronalaženju rješenja za ovaj problem.

PSG je u nedjelju navečer pobjedom u Lyonu dva kola prije kraja osigurao svoj treći naslov u povijesti, prvi poslije 19 godina.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.