Lyon igra Ligu prvaka, Orijent 1919 zbog koronavirusa nije izolirani slučaj u Europi

Nedjelja, 10. svibnja 2020. 12:04 Napisao/la  SC

Budući da je francuska vlada prekinula francusko prvenstvo, igrači Lyona protiv Juventusa će odigrati prvu utakmicu nakon pet mjeseci stanke isto kao Orijent 1919

 Lucas Tousart  (Lyon)
Lucas Tousart (Lyon)

Nije Orijent 1919 zbog koronavirusa postao izolirani slučaj u europskom nogometu!

Ako se nastavi sezona u Prvoj HNL, Orijent 1919 bi 2. i 5. kolovoza trebao igrati kvalifikacije za plasman u Prvu HNL.

Nogometaši Orijenta 1919 zadnju utakmicu u prvenstvu odigrali su početkom ožujka istoga vikenda kao Lyon i PSG!

Predsjednik Jean-Michel Aulas potvrdio je da će Lyon igrati uzvratnu utakmicu šesnaestine finala Lige prvaka s Juventusom u Torinu 7. kolovoza.

Lyon je prvu utakmicu pobijedio (1:0) pogotkom Lucasa Tousarta.

Budući da je francuska vlada prekinula francusko prvenstvo, igrači Lyona protiv Juventusa će odigrati prvu utakmicu nakon pet mjeseci stanke.

Isto kao igrači Orijenta 1919, imaju čak tri mjeseca vremena za pripreme!

- Utakmica protiv Juventusa zakazana je za petak, 7. kolovoza, iza zatvorenih vrata u Torinu. Ako žalba da se nastavi francusko prvenstvo bude odbijena, Juventus i Borussia Dortumnd masakrirat će Lyon i PSG u uzvratnim utakmicama. Francuski klubovi izgubit će ukupno oko 900 mil. eura zbog prekida sezone, ne znam tko ovo može preživjeti. Sezona nije trebala ovako završiti, mi smo iznimka u Europi, kazao je Aulas.

Lyon je podnio dvije tužbe.

Prva se odnosi na prekid sezone, druga na utvrđivanje plasmana prema poretku nakon 28 odigranih kola.

Lyon je prekinutu sezonu završio na 7. mjestu, što znači da iduće sezone neće igrati u europskim natjecanjima prvi put nakon 25 godina.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.