PSG ispunio Christopheu Galtieru dvije želje prije nego što je postao trener

Subota, 25. lipnja 2022. 11:15 Napisao/la  SC

Milan ponudio Lilleu oko 30 mil. eura za Sanchesa, činilo se da je sve dogovoreno,  a onda se iznenada pojavio PSG s čak 15 mil. eura višom ponudom

Galtier i Sanches osvojili titulu prvaka u Lilleu
Galtier i Sanches osvojili titulu prvaka u Lilleu

Ovako to otprilike izgleda kada najbogatiji klubovi dovode trenera.

Zinedine Zidane je odbio PSG unatoč tome što se čak i predsjednik Emmanuel Macron uključio u kampanju, pa se PSG morao okrenuti drugim rješenjima.

PSG je postigao dogovor s Nicom oko odštete za Christophea Galtiera, koji će postati trener jedne od najskupljih momčadi na svijetu.

Taj će transfer PSG izravno stajati oko 25 mil. eura!

PSG prvo mora platiti Nici odštetu za Galtiera oko 10 mil. eura, a onda mora platiti oko 15 mil. eura otpremnine Mauriciju Pochettinu.

Istodobno PSG privodi kraju transfer Renata Sanchesa iz Lillea.

Milan je ponudio Lilleu oko 30 mil. eura za Sanchesa, činilo se da je sve dogovoreno,  a onda se iznenada pojavio PSG s čak 15 mil. eura višom ponudom.

Sanchesov transfer svojevrsni je bonus Galtierovu transferu!

Time je PSG ispunio prvu Galtierovu želju, novi trener PSG-a vodio je Lille do titule prvaka u sezoni 20/21 i jako dobro poznaje portugalskog veznjaka.

Usput je dogovoren transfer veznjaka Vitinha iz Porta za oko 40 mil. eura, pretpostavka je da je Galtier odobrio i taj transfer prije nego što je službeno postao trener PSG-a.

Dakle, dovođenje novog trenera u paketu s dvojicom igrača koje isti trener želi dovesti  stoji oko 110 mil. eura!

Važno je da PSG poštuje financijski fair play

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.