Lyon ne odustaje, francuski klub podnio dvije tužbe nakon prekida sezone

Petak, 08. svibnja 2020. 09:23 Napisao/la  SC
Lyon ne odustaje, francuski klub podnio dvije tužbe nakon prekida sezone

Lyon ne odustaje!

Francuski klub pokrenuo je dva sudska postupka nakon što je francuska vlada prekinula sva natjecanja, a francuski nogometni savez odredio poredak na temelju plasmana u trenutku kada je sezona prekinuta.

Lyon je ostao na sedmoj poziciji, jedan bod do europskog plasmana, nakon 25 godina neće igrati u Europi.

- Upravni odbor Lyona, koji je tvrtka na burzi, odlučio je podnijeti tužbe pred pariškim sudom. Prvo smo tražili da se ispita mogućnost nastavka sezone. Odluka ministra sporta je zasnovana na datumu koji ne postoji u UEFA-i. Zajedno sa premijerom Philippeom i ministrom zdravlja Veranom možemo detaljno ispitati medicinske protkole koji su omogućili da se sezona nastavi u nekim europskim zemljama. Druga tužba se odnosi na način na koji je liga zaustavljena i na način na koji su određene konačne pozicije, želimo vidjeti da li je to legitimno. Trenutno ne pričamo o zahtjevima za finansijskom naknadom. Nije stvar u milijunima već o odlukama od općeg intersa, izjavio je predsjednik Lyona Aulas.

Lyon ima dodatni problem da većina glavnih igrača imaju klauzule prema kojima će lakše otići ako se klub ne plasira u europska natjecanja.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.