Kylian Mbappe mogao bi već na prvom treningu shvatiti što se promijenilo u PSG-u

Ponedjeljak, 10. srpnja 2023. 22:10 Napisao/la  SC

Luis Enrique u Barceloni bez ustručavanja na klupi držao Messija i Neymara, jasno je što čeka Mbappea ako se nastavi ovako ponašati

Kylian Mbappe mogao bi već na prvom treningu shvatiti što se promijenilo u PSG-u

Luis Enrique počeo je u ponedjeljak pripreme, na treningu su se pojavili svi stožerni igrači uključujući Neymara koji je novog trenera PSG-a dobro upoznao u Barceloni.

Jedino je izostao Kylian Mbappe, koji je dobio tjedan dana više odmora.

Nakon što je bio u Kamerunu odakle potječe njegov otac, odlazi u Alžir odakle potječe njegova majka.

Čim odradi obiteljsku turneju, Mbappe bi se 17. srpnja trebao priključiti momčadi, PSG već 22. srpnja putuje na turneju u Japan.

Koliko god se u medijima potencirala medijska sapunica u kojoj su glavni glumci Nasser Al-Khelaifi i Fayza Lamari, koji se treću sezonu zaredom natežu oko statusa najboljega napadača na svijetu, ove sezone dogodila se bitna promjena u klubu.

Luis Enrique nije trener koji će poput prethodnika šutke prelaziti oko medijskog cirkusa nakon što je Al-Khelaifi jasno poručio Mbappeu da mora potpisati novi ugovor ako misli ostati u PSG-u iduće sezone.

To znači da će Mbappe već 17. srpnja shvatiti zbog čega je Enrique postao poznat kao trener koji ne preza ni pred kim, kada je u pitanju pozitivno ozračje u momčadi.

Enrique je takav status stekao odmah na početku karijere, 2015. godine Lionel Messi je bio blizu odlaska iz Barcelone nakon sukoba s Enriqueom, Marca je pisala da je tada uvjerljivo najbolji igrač na svijetu postavio ultimatum upravi Barcelone: On ili ja!

- Nemam ja što potvrditi ili demantirati. Oko nas su sad samo negativne vibracije, nema ničeg pozitivnog. Tijekom sezone se svašta događa i moramo se nositi sa svakakvim situacijama. Što se mene tiče, sve što se događa unutar momčadi, ostat će unutar momčadi. Nije moj posao komentirati glasine. Ja sam sretan, možda čak i sretniji nego ikada. U stalnom sam kontaktu s predsjednikom i nitko mi nije postavio nikakav ultimatum, kazao je tada Enrique.

Luis Enrique je tada bez ustručavanja na klupi držao Messija i Neymara zbog čega se ozlojađeni Messi jednom nije pojavio na treningu otvorenom za javnost.

Tadašnji kapetan Xavi Hernandez i njegovi zamjenici Andres Iniesta i Sergio Busquets nagovorili su Enriquea da ne suspendira Messija, koji bi završio na tribinama da se Enrique nije predomislio.

Usput, Enrique je na klupi Barcelona u sezoni 2014/15 osvojio Ligu prvaka, prvenstvo i kup!

Ako nakon toga nije podnosio samovolju relativno skromnog Lea Messija, jasno je što čeka Kyliana Mbappea ako se nastavi ovako ponašati.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.