Donnarumma proglašen najboljim iako je branio samo pola utakmica

Utorak, 17. svibnja 2022. 21:00 Napisao/la  SC

Većina smatra da je učinjena sportska nepravda prema Walteru Benitezu iz Nice i/ili Matzu Selsu iz Strasbourga

Gianluigi Donnarumma
Gianluigi Donnarumma

Gianluigi Donnarumma proglašen je najboljim vratarom u protekloj sezoni u Ligue 1.

Nagrada je izazvala brojne negativne komentare, talijanski reprezentativac proglašen je najboljim iako je branio svega 16 utakmica u kojima je samo pet puta uspio sačuvati mrežu netaknutom.

Donnarumma se kroz prvenstvo mijenjao s Keylorom Navasom, tako je odlučio trener Mauricio Pochettino, pa nije ni mogao steći kontinuitet u formi.

Ove sezone Donnarumma nije branio na razini zbog koje je iz Milana došao s referencama ponajboljega vratara na svijetu, veliki broj stručnih komentatora ističu da je nagradom učinjena sportska nepravda prema Walteru Benitezu iz Nice i/ili Matzu Selsu iz Strasbourga, koji su imali po 14, odnosno 13 "cleensheetova" (netaknuta mreža).

- Branio sam u pola utakmica, ali ova nagrada pokazuje da sam očito dobro odradio svoj posao i da sam odličan u ovim utakmicama. Sretan sam što sam dobio ovu nagradu u svojoj prvoj sezoni, rekao je ponosni Donnarumma.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.