Francuski kup: Bordeaux slavio protiv Eviana pogotkom Diabatea u 89. minuti

Subota, 01. lipnja 2013. 09:12 Napisao/la  L.K.

Finale: Bordeaux - Evian 3:2.

Malijski napadač Cheick Diabate u 89. minuti zabio je pobjednički pogodak za konačnih 3:2 i donio Bordeauxu četvrti francuski kup, prvi nakon 26 godina. Mogao se, međutim, Diabate pretvoriti i u tragičara večeri jer je u 48. minuti promašio jedanaesterac, a ubrzo nakon toga je Evian izjednačio. Diabate je bio strijelac i vodećeg pogotka za Bordeaux u 39. minuti. Zanimljivo, Bordeaux je u nedjelju u prvenstvenom susretu svladao Evian s 2:1, a Diabate je i tom prilikom bio dvostruki strijelac.

Yannick Sagbo je u 51. minuti donio Evianu izjednačenje (1:1), da bi samo dvije minute kasnije Bordeaux opet poveo. Strijelac je bio Henri Saivet, a iz slobodnog mu je udarca asistirao potencijalni hrvatski reprezentativac Gregory Sertic koji je odigrao cijeli susret. Brice Djadjedje je u 70. minuti donio Evianu novo izjednačenje, a odluka je pala minutu prije kraja kada je Malijac Diabate donio radost Bordeauxu koji je ovim naslovom slijedeće sezone osigurao nastup u Europskoj ligi.



    

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.