Čelnici PSG-a uvjereni da je Kylian Mbappe odbio produljiti ugovor zbog Karima Benzeme

Petak, 07. srpnja 2023. 12:02 Napisao/la  SC

Fayze Lamari inzistira na  fiksnoj izlaznoj klauzuli, Al-Khelaifi ne želi na ljeto 2024. godine proživljati isto ili slično četvrtu sezonu zaredom

Mbappe i Benzema
Mbappe i Benzema

Kylian Mbappe već nekoliko sezona manipulira svojim statusom u PSG-u, točnije, treću sezonu zaredom Mbappe na neizravni način ucjenjuje klub odlaskom pod njegovim uvjetima.

Predsjednik Nasser Al-Khelaifi odlučio je prekinuti maltretiranje jasnim stavom, Mbappe će biti prodan ovog ljeta ako ne potpiše novi ugovor.

Budući da igračeva majka Fayze Lamari inzistira na novom ugovoru u kojemu će Mbappe imati fiksnu izlaznu klauzulu idućeg ljeta, Al-Khelaifi očito ne želi na ljeto 2024. godine proživljati isto ili slično četvrtu sezonu zaredom.

Fayze Lamari istodobno traži najmanje 150 mil. eura odštete na ime jednostranog raskida ugovora ako PSG proda Mbappea ovog ljeta, što je presedan u klupskoj povijesti.

Kako vrijeme prolazi, sve je izvjesnije da bi Mbappe mogao otići već ovog ljeta bez obzira na visinu transfera, natezanje oko statusa francuskog napadača toliko negativno utječe na amtosferu oko kluba da ni navijači PSG-a više nisu na Mbappeovoj strani kao što su bili prošle sezone.

Svima polako postaje jasna pozadina Mbappovih zahtjeva.

Francuski mediji bliski klubu objavili su da čelnici PSG-a više ništa ne vjeruju Mbappeu, uvjereni su da je Mbappe ove sezone odbio produljiti ugovor s PSG-om zbog Karima Benzeme.

Naime, Benzema je iz Real Madrida prema prešutnom dogovoru trebao otići najranije na ljeto 2024. godine, basnoslovna ponuda Al Ittihada svih je zatekla uključujući Mbappea.

Benzema je iznenada otišao godinu dana ranije, u rosteru Real Madrida ostalo je prazno mjesto, Mbappeov plan je da nakon nastupa na Olimpijskim igarama u Parizu odjene dres Real Madrida.

Mbappe nije računao na faktor Real Madrid, najveći klub na svijetu ponovo je dokazao veličinu potpuno ignorirajući Mbappovo natezanje s PSG-om.

Florentino Perez jasno je poručio da neće razgovarati ni s Fayzeom Lamari prije nego što Mbappe ne postane slobodan igrač.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.