Zinedine Zidane se bojao postati trener zbog loših trenera u njegovoj karijeri

Subota, 13. srpnja 2013. 16:59 Napisao/la  SC

Bilo me strah vjerovati tim ljudima, kaže Zidane

Legenda francuskog nogometa Zinedine Zidane sedam godina nakon završetka igračke karijere krenuo je u trenerski posao. Desna ruka novog trenera Real Madrida Carla Ancelottija u razgovoru za eminentni francuski sportski dnevnik L'Equipe kaže da se u prošlosti bojao toga da će jednom postati trener.

- Razlog? Bojao sam se loših trenera iz svoje karijere. Bilo me strah vjerovati tim ljudima, a onda biti iznevjeren. No, s vremenom sam počeo stjecati samopouzdanje pa sam sada otvoreniji s ljudima, kaže Zizou.

Pomoćni trener kraljevskog kluba ne vidi povezanost između njegove trofejne igračke karijere i povećane mogućnosti da ostvari jednako plodonosnu trenersku karijeru.

- To što sam nekada bio vrhunski igrač ne znači ništa dok sjedim na klupi u funkciji trenera. To može pomoći, ali ništa više od toga.

Zidane sa svojim novim poslom počinje od ponedjeljka, kada Real Madrid u svom kompleksu Valdebebas kreće s pripremama za novu sezonu.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.