Xavi Hernandez: Odlučio sam da neću nastaviti raditi u Barceloni

Subota, 27. siječnja 2024. 23:58 Napisao/la  SC

Tako sam se dogovorio s predsjednikom, kaže trener Barcelone. Na društvenim mrežama odmah je najavljen novi trener

Xavi Hernandez: Odlučio sam da neću nastaviti raditi u Barceloni

Barcelona je doživjela šokantni poraz (3:5) na Camp Nou od Villarreala, gosti su postignuli čak tri pogotka zadnjih petnaestak minuta, Xavi Hernandez shvatio je da ovo više nema smisla:

- Odlučio sam da neću nastaviti raditi u Barceloni nakon 30. lipnja. To je logična odluka za dobrobit kluba. Ovu sam odluku donio prije nekoliko dana,  vrijeme je da se to javno objavi. Mislim da se igrači nisu mogli osloboditi pritiska, ne želim biti problem za klub, već suprotno. Ako razmišljam o klubu, najbolja stvar je da odem u lipnju, tako se osjećam. Tako sam se dogovorio s predsjednikom (Joan Laporta, op.a.), imamo predsjednika koji je briljantan. On, Rafa Yuste, (sportski direktor, op.a.), Deco... Svi su stvarno sposobni. Mislim da će ova odluka pomoći deblokirati momčad i vratiti raspoloženje. Upravo sam to rekao predsjedniku Laporti. Održali smo sastanak, bio je to ljudski razgovor sa zdravim razumom. Njihovo povjerenje je i dalje fantastično. Vjerujem da je ovo trenutak da to kažem, ne donosim odluke zbog novca, moj ugovor nikada neće biti problem. Samo biram poteze slijedeći svoje srce. Ne treba mi ništa više, rekao je Xavi.

Naglasio je Xavi da bi volio osvojiti Ligu prvaka, ali neće promijeniti svoju odluku ako to uspije.

Xavi je trener postao u studenom 2021. godine umjesto Ronalda Koemana, osvojio je titulu prvaka u prvoj punoj sezoni.

Ova sezona bremenita je problemima koje Xavi nije znao riješiti, Barcelona je ispala iz utrke za naslov, poraz od Villarreala bio je kap koja je prelila čašu strpljenja.

Na društvenim mrežama odmah je najavljen povratak Pepa Guardiole!

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.