Tjedan dana prije početka prvenstva Barcelona ne može registrirati nove igrače

Subota, 06. kolovoza 2022. 14:10 Napisao/la  SC

LaLiga strogo poštuje pravila Financijskog Fair Playa, ni jedan klub ne može trožiti više od 70 posto od ukupnih prihoda

Robert Lewandowski još nema pravo nastupa
Robert Lewandowski još nema pravo nastupa

Barcelona je postala čuđenje u svijetu nogometa!

To što izvodi Joan Laporta nije lako shvatiti ni najboljim financijskim stručnjacima, Barcelona je ovog ljeta potrošila više do 150 mil. eura na pojačanja koja ne može registrirati!

Doima se nevjerojatan podatak da tjedan dana prije početka prvenstva Barcelona ne može registrirati petoricu novih (Robert Lewandowski, Raphinha, Jules Kounde, Franck Kessie, Andreas Christensen) i dvojicu igrača (Ousmane Dembele, Sergi Roberto) s kojima je obnovio ugovore.

Laporta je počeo ozbiljnu utrku s vremenom budući da bi do početka sezone trebao u poračunu osloboditi dovoljno prostora da bi imamo financijsko pokriće za registraciju novih igrača.

Nije problem u tome koliko Barcelona ima novaca nego koliko u budžetu ima pokrića za troškove, LaLiga strogo poštuje pravila Financijskog Fair Playa, ni jedan klub ne može trošiti više od 70 posto od ukupnih prihoda.

Da bi Barcelona mogla prikazati dovoljan prihod, hitno mora prodati Frenikea de Jonga, najplaćenijega klupskog igrača.

Problem je da de Jong ne želi otići iako ga traži Manchester United.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.