Španjolski nogometni savez službeno izbacio Real Madrid iz Kupa kralja

Petak, 04. prosinca 2015. 18:11 Napisao/la  SC

Nitko nije obavijestio igrača o tome. Kako kaže članak 41. disciplinskog pravilnika Saveza, kazna nije na snazi ako o njoj nisu obaviješteni oni kojih se ona tiče, rekao je danas predsjednik Florentino Perez,

Dogodilo se ono čega su se Real Madrid i navijači pribojavali, klub je izbačen iz Kupa kralja! Odluku je danas donio sudac nadležan za to natjecanje u Španjolskom nogometnom savezu. Ime 'krvnika' za sve navijače Reala je Francisco Rubio Sanchez, ali on je samo pokazao da se drži jednakih kriterija, da isto vrijedi za 'velike' i za 'male'. Prošle sezone je zbog identične stvari izbačena Osasuna.

Za podsjetnik, Denis Čerišev je u dresu Villarreala prošle sezone dobio treći žuti karton protiv Barcelone u Kupu, a taj mu znači i suspenziju u tom natjecanju u prvom idućem susretu - baš protiv Cadiza. Real je pobijedio 3:1, a prvi gol zabio je ruski igrač. Benitez i čelnici su na poluvremenu shvatili da ne smije igrati i odmah ga zamijenili.

- Nitko nije obavijestio igrača o tome. Kako kaže članak 41. disciplinskog pravilnika Saveza, kazna nije na snazi ako o njoj nisu obaviješteni oni kojih se ona tiče, rekao je danas predsjednik Florentino Perez, no španjolski je savez ostao neumoljiv.

'Kraljevi' će se žaliti u srijedu, a posljednja instanca mogao bi biti Sportski sud (CAS) u Lausannei.

Tablice omogućuje Sofascore