ŠPANJOLSKO PRVENSTVO

Spahić pogodio za pobjedu Seville

Nedjelja, 06. siječnja 2013. 00:11 Napisao/la  SC

Utakmice 18. kola: Levante - Athletic Bilbao 3:1, Granada - Valencia 1:2, Deportivo - Malaga 1:0, Sevilla - Osasuna 1:0

PRIMERA - 18. kolo

SEVILLA - OSASUNA 1:0

Stadion Ramon Sanchez Pizjuan. Gledatelja:

Sudac: Carlos Del Cerro Grande

Strijelac: 1:0 Spahić (83)

Žuti kartoni: Cicinho, Spahić (Sevilla), Bertran (Osasuna)

SEVILLA: D. Lopez, Cicinho, Fazio, Spahić, F. Navarro, Medel, Kondogbia (68 Perotti), J. Navas, Rakitić (90 Hervas), Reyes (85 Maduro), Negredo

OSASUNA: A. Fernandez, Damia (77 Nano), M. Flano, Ruben, M. Bertran, Oier, Punal, Armenteros (86 Llorente), Nino, Cejudo (71 Lamah), K. Sola

Pogodak Emira Spahića prava je rijetkost. BiH reprezentativac koji se nogometom profesionalno bavi od 1998. godine je u minimalnoj pobjedi Seville nad Osasunom postigao tek 15 pogodak u karijeri. Jednostavnom računicom dolazi se do pogotka godišnje. No ovaj postignut u 83. minuti biti će gotovo jedino što će se pamtiti sa ovoga slabog susreta. Odapeo je Spahić ljevicom neobranjivo sa desetak metara a prethodno ga je još bolje uposlio Reyes.Veseli činjenica da se nakon ozljede na travnjak vratio Ivan Rakitić koji je zamijenjen u posljednjim sekundama susreta da bi se "ukralo vrijeme". Odigrao je Raketa solidnu utakmicu a imao je i jednu izglednu prigodu za pogodak no nije ju uspio realizirati u 65. minuti kada je na asistenciju Reyesa pucao zamalo pored gola.

Prvu polupriliku na susretu imala je Osasuna u 26. minuti kada je udarac Alvara Cejueda iz povoljne pozicije otišao preko gola. Jedinu smislenu akciju u prvom dijelu domaći su izveli u 36. minuti kada je Jesus Navas sjajno uposlio Negreda čiji udarac odlazi zamalo pored gola. Ipak nešto aktivnije igralo se u drugom poluvremenu, a prvu prigodu domaćini su imali u 57. minuti kada je Rakitić odlično proigrao Medela no njegov je udarac u posljednji trenutak blokirala gostujuća obrana. Do kraja susreta još je Nino u tri navrata zaprijetio Lopezu ali rezultat je ostao nepromijenjen.

La Coruna i dalje ukleta za Malagu

Nogometašima Malage je i dalje ukleto gostovanje na Riazoru kod Deportiva. U ogledu 18. kola Primere nogometaši Deportiva su slavili protiv uglednog suparnika s 1:0. Malaga nikada u povijesti Primere nije pobijedila na ovom gostovanju. Isto tako, Deportivo je došao do osme uzastopne domaće pobjede protiv ovog suparnika, a na posljednja četiri gostovanja na Riazoru Malaga nije uspjela zabiti niti pogodak! Ovom je prilikom sve to upečatljivije jer je Deportivo dočekao ovu utakmicu kao zadnja momčad na ljestvici. Portugalski stručnjak Domingos Paciencia tako je na svojoj novoj dužnosti trenera Deportiva startao s tri boda.

Deportivo je, inače, bio daleko bolja momčad i zasluženo je uzeo sva tri boda. Samo u prvom dijelu je domaćin mogao zabiti nekoliko pogodaka, a najbliže mu je bio Pizzi koji je iz slobodnog udarca uzdrmao stativu. Pizzi je taj promašaj naplatio u 57. minuti kada je postigao jedini gol na ogledu. Iskoristio je loše dodavanje u obrani Malage, te je taj put uz pomoć stative zabio za 1:0. Malaga je najbolju priliku za izjednačenje imala u 75. minuti kada je Santa Cruz glavom pucao tik uz stativu domaćih vratiju. Deportivo je pobijedio prvi put nakon 4. studenoga. Odigrao je između te dvije pobjede čak osam utakmica bez slavlja. Ovo mu je tek treća prvenstvena pobjeda ove sezone.

Utakmice 18. kola: Levante - Athletic Bilbao 3:1 (Lell 26, Iborra 45, El Zhar 69/Aduriz 6), Granada - Valencia 1:2 (Angulo 50/Jonas 60, Piatti 82), Deportivo - Malaga 1:0 (Pizzi 57) Sevilla - Osasuna 1:0 (Spahić 83)

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.