SOCIOS MODEL Trećina navijača Barcelone smatra da Leo Messi može otići

Nedjelja, 16. kolovoza 2020. 14:45 Napisao/la  SC

Navijači bi najviše željeli da trener postane Xavi, koji je dobio 36 posto glasova, drugi je Mauricio Pochettino  s 15 posto glasova

Leo Messi
Leo Messi

Mišljenje navijača za Barcelonu je od vitalne važnosti.

Barcelona je ustrojena prema tzv. socios modelu, oko 180.000 članova plaća godišnju članarinu čime stječe pravo glasovanja prilikom izbora predsjednika.

U anketi Marce većina navijača Barcelone za neuspjehe krivi upravu kluba, čak 85 posto navijača zaziva izvanredne izbore da bi se što prije zamijenio predsjednik Josep Maria Bartomeu.

Točnije, 62 posto smatra da je najveći krivac za ovakvo stanje predsjednik, 32 posto smatra da su krivci igrači, samo 6 posto najvećeg krivca vidi u treneru Quiqueu Setienu.

Međutim, 77 posto navijača smatra da Setien mora otići.

Navijači bi najviše željeli da trener postane Xavi, koji je dobio 36 posto glasova, dalje slijede Mauricio Pochettino (15 posto), Ronald Koeman i Roberto Martinez (obojica 12 posto).

Zanimljivo je da navijači smatraju da samo Marc-Andre ter Stegen, Ansu Fati, Riqui Puig, Lionel Messi, Clement Lenglet i Ronald Araujo trebaju ostati, ostali igrači mogu otići.

Samo oko dvije trećine birača (67,3 posto) smatra da Messi treba ostati u Barceloni.

Antoine Griezmann je prvi na transfer-list, čak 68,5 posto navijača smatra da Francuz mora otići.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.