SAMUEL ETO'O Nisam jedini koji Pepa Guardiolu ne voli kao osobu

Četvrtak, 11. lipnja 2020. 16:27 Napisao/la  SC
Guardiola i Eto'o na distanci
Guardiola i Eto'o na distanci

Samuel Eto'o jedan je najboljih afričkih nogometaša svih vremena, vrhunac karijere dosegnuo je u dresu Barcelone.

U njegovo doba Barcelona nije toliko ovisila o Leu Messiju kao danas:

- Leo je najbolji igrač na svijetu i najbolji igrač svih vremena. Uvijek bih odabrao momčad tako da bih pitao Messija koga želi pored sebe. Messiju morate pružiti podršku, više ne može trčati kao da ima 25 godina, iako to ponekad radi. Morate mu osigurati da igra u najboljoj momčadi na svijetu da bi navijači Barcelone i dalje mogli uživati u njemu. Mora igrati do 70. godine da bismo mogli više uživati, kaže Eto'o.

Jednom je Eto'o izjavio da Pepa Guardiolu voli kao trenera, ali ne kao osobu:

- Stojim iza onoga što sam rekao, a nisam jedina osoba koja je to rekla. Moje iskustvo s Pepom u Barceloni bilo je onakvo kakvo je bilo, ali na osobnoj razini to nije bio onako kao što sam očekivao. Mnogi igrači su rekli isto o njemu. Kao trener, Pep priprema igru kao nitko drugi. Kako nas je trenirao 2009. godine bio je nevjerojatan, njegov način gledanja napadačkog nogometa, kontrola i posjedovanje lopte, Pep je bio najbolji u tome. Kao igrač, imao si osjećaj da nisi puno trčao jer si uživao. To su bile specifične tehnike za nas koji volimo dobar nogomet. Za mene je nogomet užitak kao da si u kazalištu, a kad vidiš tika-taku i kako prolazi lopta, znaš da to nije jedini način na koji možeš pobijediti već da je to Pepov put, naglašava Eto'o.

Xavi nije htio preuzeti Barcelonu, jer smatra da nije dovoljno iskusan:

- Već sam davno rekao Xaviju: "Moraš se vratiti u Barcelonu, dok je Leo još tamo"! S njim bi ti sve bilo lakše. Xavi je prirodni vođa koji zna kontrolirati emocije, vrlo je dobar momak, razumije nogomet.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.